woensdag 21 juni 2017

Eindelijk bevrijd

Het is weer een maand geleden dat ik met Goofy voor controle bij de dierenarts ben geweest.
Voor vandaag stonden er weer foto's gepland. Elke keer toch weer spannend wat daar uit komt.
Zal het minder zijn geworden? Kunnen we de prednison gaan afbouwen? 
Het antwoord is nee, de prednison blijft op dezelfde dosis staan waar het op stond.
We zagen wel lichte verbetering bij zijn voorpoten, maar achter was nog steeds hetzelfde.
Het kan helaas lang duren, dat was al voorspeld. Wel jammer. Hij kan zo niet doorgeplaatst worden en nog vervelender, vanwege de prednison mag hij niet ingeënt worden. Volgende maand hebben we weer een afspraak en bekijken we het opnieuw. Enig pluspunt is dat Goofy door de prednison nergens last van heeft. Hij heeft absoluut geen pijn, dat was wel anders voordat de diagnose werd gesteld.
Alexa en Goofy zijn dikke maatjes. Het allerliefste zou ik ze samen ergens plaatsen. Maar nu alles toch weer langer gaat duren ga ik Alexa alleen aanbieden op Facebook. Ze wordt vast ook wel weer vrienden met een andere hond. Nu houdt ze een felbegeerde fosterplek in.
Vanmiddag was er dan eindelijk de afspraak waar Maud zo lang voor gespaard heeft. Gespaard voor een afspraak? Ja, niet in geld maar in haar. Ze knipt al twee jaar alleen de puntjes van haar haren om te sparen voor stichting haarwensen. Deze stichting maakt pruiken voor mensen die door chemotherapie hun haar verliezen. Onlangs is de vereiste lengte nog verhoogd van 25 naar 30 centimeter. 
Zou ze genoeg overhouden voor een half lang kapsel met lagen?


De kapster wist al lange tijd dat ze dit ging doen en vond het dan ook een bijzonder moment dat de schaar er in mocht.


Het haar gaat mee naar Nederland waar het opgestuurd zal gaan worden. Vanaf Curacao weten we dat het risico te groot is dat het kwijtraakt en dat is zonde. Ze zullen bij haarwensen nog even geduld moeten hebben, maar het komt eraan. 


32 centimeter blond dik haar. Volgens de kapster is dit haar waar ze heel blij van worden en veel mee kunnen.
Maud was vooral blij dat het er nu af was. Het werd zwaar en warm. Het voelde als een soort bevrijding. Maar ze heeft het er graag voor over gehad. Nu verder met een korter koppie.







1 opmerking: