maandag 29 mei 2017

Senior zitters

Erik is inmiddels weer op het eiland beland en dus konden we de zondag gezamenlijk doorbrengen.
Er is toch niets fijner dan de dag rustig aan beginnen met een kopje koffie en een broodje.
Ook de honden starten de dag rustig. Of heeft dat ergens anders mee te maken en liggen ze zo rustig bij me vanwege dat broodje? In ieder geval wel in de relaxstand.


Ik kwam vanmiddag een bericht op twitter tegen. Er waren verontrustende foto's geplaatst van een bedrijf in de Botlek dat aan het affakkelen was.


Als je dit soort berichten ziet en bedenkt hoe de situatie hier is zie je in hoe nonchalant ze er hier mee zijn. Er wordt op Curacao meer dan regelmatig door de isla afgefakkeld. Er is echter geen enkele hulpdienst die dan gaat kijken hoe het met de verontreiniging is gesteld. Ik denk dat ze zonder te komen het ook wel weten. Die is namelijk erbarmelijk. En niet alleen bij het affakkelen. Soms rij je over een bepaalde rotonde en zie je een soort mist hangen van dampen. Ook ruik je vrijwel altijd daar in die omgeving een vieze penetrante geur. Er zijn dus wijken die altijd onder deze ellende zitten. En er is geen hulpdienst of zelfs overheid die zich druk maakt of dit niet misschien heel schadelijk is voor die bewoners. Maar reken maar dat het slecht is, dat kan toch niet anders!
Vanavond hebben we gebarbecued bij vrienden cq collega's. Nu de zomer er weer aan komt gaan er weer vele gezinnen weg. De gezinnen die nu gaan zijn de gezinnen die ons bij aankomst opgevangen hebben en al die tijd dat wij hier nu wonen in onze nabijheid waren. Het is heel gek om die mensen straks uit te moeten zwaaien. Voor hun zit het erop. Het voelt heel raar, omdat het zo vertrouwd was.
Nu zijn wij het langst zittende gezin dat hier voor het werk van Erik zit. De senior zitters. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten