dinsdag 30 mei 2017

Nederland proof

Het werd wel weer eens tijd voor een bezoekje aan de dierenarts. Zo ben ik er dagelijks en nu toch al twee weken niet. Dadelijk vergeet die man nog wie ik ben. Snel maar weer eens afgesproken.
De gelukkige die mij bij dit bezoek mochten vergezellen waren no name en de pups Chico en Pablo.
De pups zitten niet bij mij, maar bij een foster in de buurt. Die heb ik dus eerst opgehaald alvorens ik richting dierenarts kon. 
Bij de dierenarts was er niks spannends aan. No name kreeg haar eerste enting en de pups werden klaar gemaakt voor hun trip naar Nederland. Dat betekent een chip en een rabies enting.
Alhoewel ik er niks spannends aan vond zagen de pups dat toch anders. Die hadden geen idee wat ze hier nou mee aan moesten. Ze hebben alles maar eens vanaf de weegschaal bekeken.


Samen 12 kilo, dat weten we dan ook weer, alleen we hebben er niks aan.
Na deze extra ervaring in een hondenleven heb ik alles weer ingeladen. Op naar huis voor Pablo, maar niet voor Chico. Hij gaat vanaf vandaag door naar een andere foster. Chico krijgt een huisje met jonge kinderen. Die had hij nog nooit gezien. Ook heeft hij nog nooit aan een riempje gelopen.
Omdat we dat erg belangrijk vinden als pups naar Nederland gaan, hebben we besloten Chico elders onder te brengen. Zijn huidige foster heeft te weinig tijd om hem dat bij te brengen. Geeft niet, we zijn al superblij dat de eerste opvang bij hun was.
Chico kon na 16.00 uur terecht bij zijn nieuwe foster. Omdat ik niet heen en weer wilde blijven rijden is hij eerst met mij mee naar huis gegaan. Alsof hij er al jaren kwam liep hij zo mee naar binnen en vervoegde zich tussen mijn roedel. Dat doet hij goed. 
Omdat ik tennis had en de nieuwe foster daar in de buurt woonde heb ik Chico meegenomen naar de baan. Ik weet dat mijn tennisleraar ook van honden houdt en hij dat helemaal niet erg vindt.


En zo had Chico binnen een paar uur z'n tweede socialisatie moment. 
Daarna heeft hij nog even de les meegekeken. En viel hij in slaap.


Wist niet dat ik zo slaapverwekkend stond te tennissen. Lekker dan.
Daarna snel z'n vriendje ophalen. Een andere pup van een andere foster komt bij de ouders van het adoptiegezin van Chico te wonen. En ook deze pup mag nog een paar weken bij de nieuwe foster wonen om Nederland proof te worden. Ze zullen het samen best gezellig krijgen.
De kleine kinderen van de foster vonden het geweldig. Ze stonden al op de uitkijk toen ik aan kwam rijden. Koentje en Chico waren meer dan welkom. Zo schattig hoe leuk de kinderen het vonden en meteen op de pups doken. En ook de pups vonden het leuk. De eerste kusjes werden uitgedeeld.
Hier kon ik ze met een gerust hart achterlaten. Komt wel goed met de training.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten