vrijdag 19 mei 2017

Gevaarlijke situatie

Ik had me vandaag voorgenomen om me op het huishouden te storten.
Kan natuurlijk wel blijven rennen naar en voor de hondjes, maar ondertussen is er geen enkele kabouter die start met stofzuigen, laat staan dat er ergens een kabouter uit de kast komt die m'n sanitair doet.
Het is bijna gelukt. Toen de stofzuiger klaar lag kwamen er wat berichten en een telefoontje binnen dat er een hond over de grote brug liep. En die grote brug is echt hoog, en nog erger, super gevaarlijk.
Ze rijden er hard en doordat je echt hoogteverschil hebt kan je niet ver kijken. De hond liep tegen het verkeer in langs de zijkant. We hoorden al dat hij niet alleen daar weggehaald moest worden vanwege de gevaarlijke situatie, maar ook vanwege de staat van de hond.
Het zou een verschrikkelijk magere stumperd zijn. Er was alleen wel even een dingetje. Degene die als eerste op pad ging had geen telefoon en kon ons niet zeggen of ze de hond wel of niet gevonden had.
Het eerste bericht was van niet, dus ben ik ook in de auto gestapt en er naartoe gereden.
Eerst heen, keren, weer terug. Via de ene zijweg de brug op, toen via de andere kant. Ik zag niks.
Ik had wel een lokatie doorgekregen, maar er was niemand. Nou ja dan maar weer naar huis.
Ik heb onderweg geen WiFi. Eenmaal weer thuis hoorde ik vele berichtjes binnen ploppen met onder andere het bericht dat de hond gevangen was en inmiddels naar de dierenarts werd gereden. 
Dat zijn goede berichten, kan ik alsnog de stofzuiger starten.
Aan het eind van de dag ben ik weer een keer naar de straat van de meneer met de katten en zwarte hond gereden. Naast die meneer met de zwarte hond woont Jimmy, een oude fosterhond van mij.
Dat is de rede waardoor ik in deze straat beland ben en er nu bij een aantal adressen help.
De zwarte hond die naast Jimmy woont is al een tijdje niet lekker. Ik probeer er elke week even langs te gaan om te monitoren hoe het gaat en om de eigenaar zo ver te krijgen naar een dierenarts te gaan.
Vorige week ontdekte ik dat ze bloedde uit haar vulva. Hij zou vorige week met haar naar de dierenarts gegaan zijn en toen had ze een injectie gehad. Ik weet niet wat er van waar is. Ik zag een hoopje ellende liggen dat kreunde en nog steeds bloedde. Daar moest de eigenaar toch echt mee naar een dierenarts. Maar hij kwam met één of ander verhaal dat de dierenarts niet eerder kon dan donderdag. Ik wilde dat arme beest niet zo tot donderdag laten liggen.
Dan maar zelf ermee naar de dierenarts. Ik betaal het zelf wel, kan dat dier toch niet zo laten liggen!
Bij de dierenarts zag ik net ook de foster die de brugloper kwam halen. Wat een stumper inderdaad.
Niet alleen mager, maar ook volledig kaal door de schurft. 



Hij loopt mank door een mogelijke eerdere aanrijding. Het is dan ook nog even spannend wat dat precies voor schade is. Hij is in ieder geval nu veilig en bij een foster.
Mijn patiënt blijkt een forse tvt te hebben. Een tvt hoor ik een hoop mensen denken. Ja een tvt. Dat is een sexueel overdraagbare aandoening onder honden. Heel vervelend, want door al die niet gesteriliseerde loopse teefjes en niet gecastreerde reuen wordt het flink verspreid. 
Het arme dier moet er flink last van hebben. We hebben het er ter plekke direct behandeld.
Dat gaat met een soort chemo door het infuus. Waarschijnlijk is eenmalig behandelen voldoende. 


De eigenaar was niet eens thuis toen ik z'n hond terug bracht. Het doet mij meer dan hem blijkbaar.
Ik kan niet die vragende trouwe ogen ontwijken die hulp vragen. Ik zal morgen weer langs gaan om mijn verhaal te doen. Wie weet kan hij een bijdrage in de kosten doen. En anders maar niet, ik doe het voor het dier, niet voor hem.






1 opmerking:

  1. Je bent een mooi en bijzonder mens Sandra. De mensen die hun honden zo verwaarlozen en slecht behandelen zijn zieke zielen!

    BeantwoordenVerwijderen