donderdag 15 december 2016

Plannen en schuiven

Nu het toch echt wel regenseizoen is, houdt dat ook in dat niet alles goed is in te plannen.
Het leven is hier voornamelijk buiten, buiten tennis, surfen, buiten kerstdiner enzovoort.
Het is nu toch meer per dag bekijken of iets door kan gaan. Ik heb nu al twee keer gehad dat ik onderweg naar de tennisles was en het begon te regenen. Tja, niks aan te doen, dan kan je rechtsomkeert en vervalt de les.
Zo gaat dat ook met de afspraken die ik maak met de tuinman. Als het regent kan hij het gras niet maaien. Vorige maand hebben we al een paar keer moeten schuiven. Vandaag hadden we weer een afspraak onder voorbehoud. Gelukkig was het droog. Feest voor de hondjes natuurlijk. 
Die houden van rollen in vers gemaaid gras en het brood stelen van de tuinman.
Er waren twee kleine hummeltjes die nog niet zo goed wisten waar dat brood te stelen was.
Die waren iets anders tegen gekomen. Ook leuk. Tenminste, dat vonden zij dan.


Dit was dus ooit een volle wc rol. Ik vond later nog een deel in de mand van Luna. En nee Luna heeft dit zeker weten niet gedaan. Ik vermoed toch echt de ukkies. Ze hebben vast een hoop lol gehad.
Vanavond had ik een kerstdiner en Maud moest vanwege datzelfde kerstdiner ergens oppassen.
Dat hield in dat wij beide met het avondeten niet thuis waren. Meestal vindt Youri dat helemaal geen probleem en neemt hij zijn kans waar om patat te bakken of een broodje frikandel te maken.
Maar dit keer wilde hij liever iets gezonds eten. Nou moedig ik dat alleen maar aan, maar kwam het mij qua tijd niet zo uit om ook nog ergens vandaag boodschappen te doen en te koken.
Gelukkig was Youri bereid om mee te helpen in de keuken. Het werd zijn lievelingsgerecht tagliatelle met garnalen en spinazie. 


Terwijl ik de instructies gaf en hij kookte, kon ik mij omkleden voor mijn inhaalles tennis. Die had ik nog te goed door de regen. 
Na de les thuis snel douchen en door naar surfen waar Maud even haar ontspanningsmomentje had. Ik trouwens ook, want ik kan er niks. Thuis had ik zeker weten niet op mijn kont gezeten. Hier zit ik dat verplicht wel.
En vanavond dus het kerstdiner. De dagen vliegen zo voorbij. Nog twee en dan is Erik eindelijk weer thuis. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten