dinsdag 20 december 2016

Eindelijk vakantie

Vandaag hadden de kinderen hun allerlaatste schooldag van 2016.
Gisteravond waren we traditiegetrouw aanwezig op de kersttalentenshow van de school van Maud en Youri. 
Maud deed met haar mentorklas mee en had een act over de mentaliteit van de brugpiepers van tegenwoordig. Ze hebben een grote mond en gaan niet aan de kant voor de bovenbouw. Waar is het respect gebleven? 
Soms krijgt Maud de vraag wat ze nou zoal doet op een dag, ze heeft toch geen school meer? Ja wel, ze volgt twee vakken op VWO niveau en wil die eind dit schooljaar met een examen afsluiten. Dat betekent dat ze van die twee vakken de uren van 5 en 6 VWO volgt. Best nog wat uren hoor. 
5 VWO is dan haar mentorklas en daar heeft ze mee op het podium gestaan. Voor haar was het nu wel echt de laatste keer. Wie weet is ze volgend jaar kerst hier op vakantie en kan ze erbij zijn, maar dan als toeschouwer.
Vanmorgen konden ze een uurtje later beginnen. Eerst werd de school met wierook gereinigd. Dat is de cultuur van hier. Je reinigt je huis, je tuin en je geest. Alles voor een schone lei in het nieuwe jaar.
Dat reinigen is ook de rede dat hier zo veel hondjes rondom deze tijd gedumpt worden. Als je dan je tuin opruimt gooi je ook je honden op straat. 
Mijn kinderen waren vandaag ook op straat. Niet gegooid, maar in opdracht van school. Ze waren met z'n allen naar het centrum van Willemstad gegaan waar ze een vossenjacht hadden. 
Vanmiddag om 12.00 uur was het dan zo ver, de kerstvakantie kon beginnen. Tot 9 januari gaat de wekker eens even niet om 6.30.
Als ik richting Willemstad rij kom ik altijd langs een kraampje verse groenten en fruit.
Het begon met een tafeltje bananen en limoentjes. Nu staat er inmiddels een halve groentewinkel.


Ik heb geen idee hoe het hier werkt qua vergunnigen enz. Ik heb wel een vermoeden. En die is dat het allemaal niet zo veel uitmaakt. Mij maakt het in ieder geval zeker niet uit. Ik maak er heerlijk gebruik van. Vandaag een trosje verse bananen gekocht. Ze waren heerlijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten