dinsdag 6 december 2016

Kerstversiering

Nu december is begonnen en Sinterklaas voorbij is gaan we richting het eind van het jaar.
Kerst vind ik de leukste periode die er is. Ook de tijd er naar toe vind ik heerlijk.
De kerstboom is inmiddels van zijn netje ontdaan en staat te pronken in de huiskamer. En het ruikt er lekker!! Als je er voorbij loopt dringt er zo'n heerlijke dennegeur je neus in. 
Erik is op dit moment thuis. Hij is vorige week vrijdag thuis gekomen na een 9daagse trip naar een ander eiland. Aankomende donderdag vertrekt hij weer voor 10 dagen. Voor de laatste keer dit jaar.
Helaas weten we nu al dat het in 2017 niet anders zal zijn. Ook dan zal ik vele malen alleen zijn. 
Gelukkig heb ik mijn eigen hobby, de honden. En natuurlijk heb ik de kinderen om me heen, maar die hebben toch zo hun eigen programma.
De kinderen hebben nog twee weken school. Vanaf dinsdagmiddag 20 december hebben ze kerstvakantie. Ze kijken er uiteraard nu al naar uit.
Het eiland is ook al aardig in de kerststemming. In het centrum zijn meerdere plekken prachtig versierd en ook de rotondes bij de grote doorgaande wegen doen mee.


De meeste hotels en restaurants doen ook hun best om feestelijk voor de dag te komen.
Maar een palmboom met lichtjes is toch een ander gevoel dan een kerstboom met lichtjes.


En kerst in korte broek bij een palmboom is niet het kerstgevoel wat wij gewend zijn. Maar ach, voor alles is wat te zeggen.


Onze drie kleine hondenkleutertjes hebben een nieuwe schuilplek bedacht. Of nou ja, eigenlijk heeft het reutje die plek bedacht en vonden de andere twee het daar ook reuze interessant.
Die plek is onder de container. Wij hebben een grote zeecontainer achter in de tuin waar de meubels van de eigenaar in opgeslagen zijn. Daar kan dat kleine grut dus onder. En ik niet.
Niet erg handig voor het socialiseren. De twee meisjes komen er zelf nog wel onderuit voor wat aandacht en knuffels, maar het mannetje zie ik nu helemaal niet meer.
Zo gaat het ook niet. Maar heel toevallig kwam er vandaag een vraag binnen. Een hulpvraag van een andere stichting die nu een hond vast heeft zitten in een hok omdat dit met de andere honden niet anders kan.
Het hondje wordt knettergek in de kennel. Het is een jong reutje dat wil spelen en rennen.
Nu gaan we ruilen. Zij hebben zelf ook pups, maar dan in een kleinere omgeving zonder container waar onder verstopt kan worden. Zij gaan het reutje socialiseren en ik neem de hond die nu de dagen in een kennel moet slijten. Een win win situatie. Eind van de week is de overdracht, dan volgen ook de foto's en de verhalen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten