dinsdag 27 december 2016

Altijd herrie

Het valt niet mee om op dit eiland te genieten van de stilte. Eigenlijk is er altijd wel herrie. Tuurlijk zal die herrie er niet zijn als ik ergens naar een afgelegen plek ga waar niks of niemand woont of komt.
Ik bedoel meer het constante geluid dat je hoort in je woonomgeving.
Het valt hier bijvoorbeeld niet mee om ongehinderd de hele nacht door te slapen. De ene keer word je wakker van knetterende motoren, dan weer van een alarm bij iemand thuis of zoals vannacht van blaffende honden. Onze honden zijn op de pups na allemaal binnen. Voornamelijk met de rede dat ze dan niet constant buiten staan te blaffen. We hebben namelijk een huis hier in de straat waar de honden wel buiten slapen en er 's nachts vandoor gaan. Ze lopen dan door de straat en langs ons hek. Als ik een hond buiten heb wordt er steevast geblaft. Nu liepen deze honden ook weer door de straat. De hond van de buren reageerde hierop, waarop vervolgens Jimmy zelfs binnen begon. Pffff en dat om 5.30. 
Dat zijn echt de momenten dat het niet grappig is om fosterhonden te hebben. Onze eigen honden houden namelijk keurig hun mond.
De herrie is vanaf vannacht uitgebreid met vuurwerklawaai. Afgelopen nacht om exact 24.00 uur is de verkoop gestart. En ja, er stond echt zelfs een rij mensen voor de deur die graag direct wilden kopen.
Het mag niet alleen vanaf vandaag verkocht worden, maar ook afgestoken. 
Vanaf vanmorgen was het raak. Vooral Luna vindt het vreselijk! Die begint altijd heel stoer bij een beetje vuurwerk en herrie nog te blaffen. Tot het haar echt te gek wordt en ze het van angst opgeeft.
Vandaag heeft ze de rest van de dag onder het bureau van Youri gelegen.
Ook Dunya en Jimmy zijn niet heel happy met hetgeen ze horen. Jimmy heeft vanmiddag een tijd achter de bank verstopt gezeten.


Ik gaf sinds gisteren Luna al uit voorzorg druppels van Bach Rescue. Jimmy en Dunya krijgen vanaf vandaag ook. Die arme schapen moeten nog zo veel dagen voordat het weer voorbij is.
Wonder boven wonder hebben de pups nergens last van en nemen ze ook geen voorbeeld aan de angstige honden. Ze doen lekker hun eigen ding. Samen spelen bijvoorbeeld. Rennen door de tuin en lekker gek doen.


Nu Luna verstopt zat onder het bureau nam Trix mooi de mand in gebruik. De hele mand voor haarzelf. Daar moet je dan ook maar op en top van genieten. Hopelijk blijven die twee zonder angst, dat zou fijn zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten