maandag 5 december 2016

En weer een jarige

Sinterklaas vieren we al een tijdje niet meer. Ik ben er niet zo rauwig om.
Toen Youri nog geloofde gaf het altijd enorm veel drukte. Jarig zijn en Sinterklaas vieren binnen een paar dagen maakte hem enorm hyper. Schoen zetten, uitdelen op school, verjaardag vieren, Sinterklaas vieren. Als kind word je al horendol, laat staan als moeder die dit allemaal in goede banen moest leiden.
Ik heb één keer de domme fout gemaakt om Youri zijn kinderfeestje te vieren nog voordat het heerlijk avondje was gekomen. Dat was zijn eerste feestje op de basisschool. Ik had zes jongenskleuters binnen. Ja binnen, want ik had ook nog eens bedacht dat ik allemaal leuke spelletjes ging doen.
En omdat je in december niet weet wat het weer doet was alles maar voor de zekerheid voor binnen gepland.
Echt de fout van mijn leven. Ze hingen nog net niet in de gordijnen. En dat kwam omdat ik geen gordijnen had, anders hingen ze er zeker in.
Ik was echt totaal uitgeput toen alles weer veilig met snoepzakje om de nek thuis afgezet was. 
Dit was eens en nooit meer. En daar heb ik me aan gehouden. De jaren erna heb ik het kinderfeestje altijd gevierd tussen Sint en kerst en nooit meer thuis. Godzijdank bestond er zoiets als ballorig en later toen hij wat ouder was gingen we bowlen of naar de film.
We hebben nu een ander feestje op 5 december. Tico is dan jarig. 
Toen we hem uit het asiel haalde was zijn geschatte leeftijd 10 weken en dat zou uitkomen op een geboortedatum van begin december. Ons leek het dan wel leuk om er 5 december van te maken.
Vandaag dus de derde verjaardag van Tico. En wat zijn wij blij met deze kanjer. Toen we hem kregen was het nog zo'n hummeltje.


Nu is het een pracht van een kerel met een heel zachtaardig en sociaal karakter.
Onmisbaar in het fosterproces, maar ook onmisbaar binnen ons gezin.



Als kadootje zijn we samen met z'n vriendinnen Floppy en Luna een lekker stuk gaan wandelen in het natuurgebied bij ons in de buurt. 
We hopen dat we nog minstens 10 jaar met hem kunnen wandelen. Nu nog op Curacao en straks in de bossen van Nederland. Gefeliciteerd Tico, een dikke brasa van ons allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten