maandag 26 december 2016

Genieten

En dan is het kerst. Iets waar ik altijd naar uit kijk. Eerst het geluk om een echte boom te mogen kopen. Dan het opzetten. Een zo mooi mogelijke boom creëren en daarna vooral genieten.
Genieten van de lichtjes en de geur. Genieten van de sfeer die het geeft.
Met kerst zou iedereen moeten kunnen genieten. Mens en dier. En zou geen mens of dier op aarde moeten zijn wat met kerst op straat zwerft. Helaas is dat niet de realiteit waarin we leven. 
Hoe iedereen hier op het eiland ook zijn best doet, alle dieren van straat halen lukt gewoon niet.
De dieren die dat geluk wel hebben en die bij mij thuis logeren hebben vandaag extra genoten.
Sinds het moment dat ik zelf dieren heb, en dat is al sinds ik het ouderlijk huis heb verlaten, geef ik de dieren met kerst iets extra's. Een duurder blikje voer voor de kat, een stukje vers vlees voor de hond, elk jaar deed ik iets anders.
Dit jaar had ik tijdens de kerstmarkt wat bullenpezen gekocht. Ik had er niet genoeg, maar had in de vriezer ook nog een mergpijp liggen. Die was voor Jimmy. En wat heeft hij ervan genoten!


Vanavond gingen we voor de allereerste keer met kerst buiten de deur eten. En dan bedoel ik ergens uit eten. Alleen het vooruitzicht was al fijn. Het idee dat alles geregeld werd, niemand uren in de keuken stond en dat je de vaat ook zo kon achterlaten, heerlijk!
Op weg naar het restaurant kwamen we wel deze stakker tegen.


Zijn kerst is op de stoep midden in een winkelstraat. Voor hem geen extra aai over de bol en een extra stukje vlees. Maar het kan slechter, deze hond heeft geen huis, maar krijgt wel genoeg te eten.
Wij hadden ook meer dan genoeg te eten. We hadden gegourmet. Best bijzonder om dat zo buiten te doen.
En terwijl we het er eigenlijk over hadden dat iedereen in Nederland binnen gourmet en wij dat buiten deden begon het te regenen. En niet even een paar druppels, maar echt hard.
Wij zaten deels onder een parasol, maar deels ook niet. Het was maar goed dat we klaar waren, de gepaneerde brie dreef rond in het bakje.



Het gourmetten kreeg zo wel een heel knus einde. Beetje inschikken zodat iedereen onder de parasol kon en daar met z'n allen het toetje gegeten. Kan prima hoor.
Nadat het droog werd hebben we de lichtjes in het centrum bekeken. Het is traditie dat er op bepaalde plekken mooie kerstversieringen worden opgehangen en neergezet. Ik kan er wel van genieten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten