woensdag 9 maart 2016

Spelen

Mijn voorgevoel dat onze uitbreekster niet van opgesloten ruimtes houdt was een juiste inschatting.
De eerste nacht heeft ze zich wel keurig gedragen, maar waarschijnlijk was dit omdat ze nog enigszins overrompeld was van het feit dat ze zo van straat geplukt werd.
De tweede nacht kwam er protest. Ze was aan het piepen en met haar poot tegen de deur aan het duwen. Toen ik dit hoorde was het 23.30. Ik kon dat natuurlijk negeren, maar de kans was groot dat ze in de loop van de nacht voor elkaar zou krijgen wat ze wilde. En dan? Geen idee of ze in de tuin zou blijven of niet? Ik heb het er niet op gewaagd. Ik heb wat aangetrokken en haar opgehaald. 
Haar dekbedje had ik binnen weer neergelegd op het plekje waar ze overdag ook de hele dag gelegen had. Blijkbaar voelt ze zich daar erg fijn. Ze is er gaan liggen en ik heb haar niet meer gehoord.
Vanmorgen toen ik kwam kijken lag ze heerlijk op haar rug te slapen. Het was wonderbaarlijk ook nog schoon in huis. Geen plasje of poep te bekennen. Zo knap vind ik dat van de hondjes die van straat komen!
In de loop van de dag kwam er wat meer beweging bij het hondje. Ze wilde wel eens aan de andere kant van het huis kijken, maar werd belemmerd door de lange lijn die vast zat aan de tafel.
Ik heb de lijn los gemaakt van de tafel, maar wel aan haar halsband laten hangen.
Zo had ze de vrijheid om te lopen, maar voelde het voor haar alsnog alsof ze vast zat door de spanning die de musketon gaf. Het was voor mij ook nog wel even prettig. Mocht ze bedenken dat ze er vandoor zou gaan, dan kon ik snel de lijn pakken. Maar ze ging er niet vandoor. Ze heeft heerlijk de tuin verkend. Ze wilde heel graag vriendjes worden met Tico. Regelmatig liep ze naar Tico, maakte zich dan klein en kwispelde zachtjes. Als tico dan kwam kijken ging ze meteen op haar rug liggen.
Ik denk dat ze snel vrienden zullen worden. Tico is erg sociaal en altijd bereid om te spelen. Zou leuk zijn als hij dat aan haar leert.
Vanmiddag ben ik ook gaan spelen. Op de tennisbaan wel te verstaan. Youri redde het niet met het huiswerk. Dat werd daardoor voor mij een uur les. Vind ik heerlijk! Zeker deze tijd zo aan het eind van de middag is uitstekend. Dan is de ergste hitte voorbij. 
Tijdens het serveren voel ik iets op mijn hoofd landen. Ik hou niet van beestjes die meekijken, dus met mijn hand deed ik een poging om het van mijn hoofd te verwijderen. Auw, ik werd gestoken! De angel zat nog in mijn vinger! Geen idee wat het precies geweest is. In ieder geval iets met een angel.


Nu kon ik verder spelen of spelen dat ik enorm ontzet was door het feit dat ik op de tennisbaan levensgevaarlijk gewond was geraakt door een beest. Ik had ze aan kunnen klagen en een schadeclaim kunnen indienen. Had gekund. Maar ik heb gekozen voor verder spelen. Drama en toneel zijn nooit mijn sterkste kanten geweest.
Thuis was er al begonnen met het bereiden van de maaltijd. Dat is ook wel een voordeel van laat tennissen. Hoef ik eens een keer niet te koken maar wordt er voor me gekookt.
Na het eten viel ik ongeveer van mijn stoel van verbazing. Echt, niet eens gespeeld. Wat zagen wij gebeuren? Gina wilde graag spelen. Eerst met de pups die ze achterna rende en later met Tico.
Alleen Tico keek haar echt zo aan van wat moet je nou oude heks, ga weg. Hij wist echt niet wat hij er mee aan moest. Ik snap het wel. Hij moet zo vaak raar gedrag van haar incasseren dat hij niet wist of dit spelen gemeend was of niet. Misschien als ze wat vaker dit gedrag laat zien dat Tico het gaat accepteren. Nu moet hij nog niks van haar hebben. Net zoals zij als die tijd niks van hem moest hebben. We gaan het meemaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten