zaterdag 12 maart 2016

Ontsnapt

Omdat we vandaag niks in de agenda hadden staan was er quality time met de hondjes.
Hoe leuk is het om met ze door de tuin te rennen en vooral de fosterhonden alle mogelijkheden qua spelen te laten ontdekken.
De kleintjes hebben ontdekt dat ze onder de container door kunnen. Dikke pret natuurlijk!
Ze krijgen ook al grootheidswaanzin. Ze rennen of nou ja proberen te rennen met kokosnoten die bijna groter zijn dan zij. Wat natuurlijk weer hele koddige resultaten opleverd.
Floppy doet nog steeds erg haar best om bij de anderen te mogen horen. En als ze nog niet mag meespelen kijkt ze al wel wat de andere doen.
Floppy is een hondje dat met nog twee andere hondjes met kerst ergens werd gedumpt. Waarschijnlijk waren die twee andere hondjes nestgenootjes. Ze waren erg schuw en schuilden in de mondi.
Ze werden opgenomen in een voederprogramma en langzaam kwamen ze steeds dichter bij de mensen. Het was zelf al zo ver dat ze aangehaald konden worden en ze in de buurt van het huis van degene die voerden verbleven. 



En dat werd weer niet gewaardeerd door de buurtbewoners. Ze zouden er last van hebben en hun eigen maatregels nemen als die honden niet met per direct weg gehaald zouden worden.
Nou weten we inmiddels wel dat de mensen hier op dat gebied echt gek zijn. Totaal respectloos naar dieren. Hebben ze last van de hond van de buren? Dan vergiftigen ze die hond gewoon. Ja, je kunt het je niet voorstellen, maar het gebeurd! En zelfs regelmatig!
Gedumpte honden die te dicht in de buurt komen van de geitenhoeder met zijn geiten worden doodgeschoten. In het geval van floppy en haar twee zusjes werd gezegd dat ze de honden wel ergens anders gingen dumpen. Een trieste zaak waar met spoed een oplossing voor gevonden moest worden.
Er werd hulp gevraagd van fosters en gevonden. Floppy en één van haar twee zusjes gingen samen naar een foster. Alleen door deze abrupte verandering van woonplek waar ze eigenlijk nog niet aan toe waren werden ze weer net zo bang, zo niet banger dan in het begin.
Daarbij konden ze beiden ook nog eens uit de tuin van de foster ontsnappen waardoor socialiseren een onmogelijke klus werd. Bijzonder was wel dat beide hondjes ook weer terug de tuin in sprongen. Er werd dus een betere plek met hogere hekken gezocht en zo kwam floppy bij mij. Ik had nooit gedacht dat ze hier ook zou kunnen en willen ontsnappen. Ik heb regelmatig buiten het hek gekeken of ze daar misschien stond te wachten, want ga je er bij mij uit dan kom je er niet meer zo in.
Ik weet tot op de dag van vandaag niet hoe ze ontsnapt is. Maakt ook niet meer uit, de drang om te ontsnappen is eraf.
Er is trouwens wel iemand ontsnapt aan zijn huiswerk voor vandaag. Youri heeft respijt tot morgen gekregen. Dan is er geen genade meer en gaat hij gewoon aan de bak! Geen ontsnappen meer mogelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten