woensdag 30 maart 2016

Rondleiding maal 2

Vandaag was het een lange maar leuke dag.
Nadat we vanmorgen opgestaan waren en hadden ontbeten zijn we richting Den Haag gereden.
Eerst om Youri af te zetten bij zijn neefje. Die zat op dat moment nog wel op school, maar mijn zwager was thuis om hem te ontvangen.
Maud en ik reden daarna door naar het Juliana Kinderziekenhuis. Niet voor iets ernstigs, maar juist voor iets leuks.


Maud haar profielwerkstuk gaat over de restverschijnselen na een vroeg geboorte. Het afdelingshoofd van de afdeling neonatologie van het jkz heeft de afgelopen maanden regelmatig contact met Maud gehad.
Als Maud vragen had werden deze uitgebreid beantwoord en nadat het profielwerkstuk af was kreeg ze zelfs de uitnodiging om maar eens een keer langs te komen als ze in Nederland was.
Vandaag was het dus zo ver, een rondleiding op de afdeling neonatologie. En nog leuker, de taxichauffeusse mocht ook blijven. 
Nu is het onderwerp van het werkstuk natuurlijk niet zomaar tot stand gekomen. Maud heeft al jaren het plan om de HBO V opleiding te gaan doen en daarna zich te specialisten tot kinderverpleegkundige.
Hoe toevallig was het dan ook dat precies deze avond in het naastgelegen HAGA ziekenhuis er een beroepen date was. 
Na onze rondleiding zijn we naar mijn ouders gegaan waar we nog even lekker gekletst en gegeten hadden. Om 19.00 begon de beroependate. We dachten dat het net zoals de meeste beroepenmarkten zou zijn, kraampjes met info en een persoon aan wie je vragen kon stellen maar die nooit alles weet.
Meestal doet het er dan niet toe of je dan om 19.00, 19.30 of 20.00 binnen komt.
Omdat we na deze avond ook nog Youri op moesten halen en daarna weer naar Almere zouden rijden besloten we maar direct om 19.00 uur te gaan.
Pfff, wat een goede beslissing! Het was namelijk helemaal niet zoals wij ons voorgesteld hadden.
Om 19.00 uur begon de avond heel officieel in het auditorium met een openingswoord en de eerste mogelijkheid tot vragen stellen aan verpleegkundigen die nu aan de opleiding bezig waren.
Hierna kon je in allerlei hoekjes kennismaken met de handelingen die een verpleegkundige uitvoert.
Er was een tillift, de mogelijkheid tot het opmeten van de bloeddruk en temperatuur, uitleg reanimeren en een demonstratie van de reanimeermachine. We hebben een rondleiding gehad en Maud heeft haar eerste injectie moeten instellen en zetten.
Niet bij mij gelukkig. Ben voor veel dingen te porren, maar er wordt niet in mij geprikt. Nu niet en nooit niet, brrrr heb echt zo'n aversie tegen naalden.
Maud niet hoor, die doet alsof ze het al jaren doet.


We hebben echt ontzettend veel informatie ontvangen. Hier kunnen we wel wat mee.
Het plan vorig jaar toen we de eerste keer een hbo bezochten was nog om direct na haar havo examen richting Nederland te vertrekken voor de studie. Dat vertrek is inmiddels een jaar uitgesteld.
We hebben dus ook nog wel even om alles te verwerken en voor volgend jaar een goede schoolkeuze te kunnen maken.
Hierna zijn we Youri gaan ophalen en weer richting oma gereden. Ik voel me nu net een verzadigde spons. Tijd om hem eens uit te gaan knijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten