maandag 21 maart 2016

Ingreep

Het woord ontsnappen blijft een issue hier. Op de één of andere manier blijven we ermee bezig.
Floppy was namelijk ook weer over het hek. En geloof het of niet, ze weet over twee meter te klimmen.
Menig politiehond moet hier een tijd voor trainen, Floppy doet dat gewoon even.
Dit keer was het niet eens uit angst, maar omdat ik met haar grote vriend aan de wandel ging. 
Haar grote steun en toeverlaat is Tico, daar is ze helemaal gek mee.
Ik zou een rondje wandelen met Luna en Tico en zij wilde ook wel mee. Dat vond ik op zich best, maar ze liet zich niet pakken om een riem om te doen. Nou ja dan niet, dacht ik. Maar daar was ze het niet mee eens. Jankend en blaffend stond ze voor de poort. Waar ga je heen met mijn vriend!
En voor we het wisten stond ze aan de andere kant van het hek. Los mee leek me geen goed plan, dus hebben we haar door de poort weer naar binnen gelaten. Erik was thuis en heeft haar daarna in de gaten gehouden zodat ik toch even kort met de twee andere op pad kon. De volgende keer zal ik haar ook proberen aan te lijnen. Kan ze daarna door de deur mee naar buiten in plaats van over het hek.
Maud is vandaag ontsnapt aan een horror ingreep. Ze heeft al een tijd lang last van een ingegroeide teennagel die om de zoveel tijd flink ontsteekt. We hebben al van alles gedaan. Soda badjes, jodiumpleister en antibiotica kuurtjes. Helaas was er geen verbetering en vandaag had ze er zo'n last van dat we maar weer een bezoekje aan de huisarts gebracht hebben. Die had allerlei ideeën om een ingreep nog even uit te stellen, maar Maud was er klaar mee. Die zei snij het maar weg dan is het ook weg. Nou doet de huisarts dat hier niet zelf maar kregen we een verwijzing naar een chirurg.
Dan denk je meteen aan ziekenhuizen en andere ellende, maar dat hoeft hier niet.
Hier hebben de specialisten ook praktijk buiten het ziekenhuis waar ze kleine ingrepen kunnen doen.
Toen we belde voor een afspraak konden we direct terecht. We zijn dus meteen doorgereden met in het achterhoofd dat het ook wel meteen aangepakt zou worden. Maar dat ging even anders.
De chirurg heeft er wel naar gekeken en heeft een andere oplossing bedacht. In ieder geval eentje waarbij het allemaal wat minder horror en heftig is. Omdat zijn instrumenten al in de sterilisatiemachine zaten kon hij vandaag niks meer doen. Hoeveel mesjes zou hij hebben? Twee?
Nou ja, maakt niet uit, we komen morgen wel weer terug. 
Morgen dus twee chirurgische ingrepen op één dag. Storm is morgen ook aan de beurt. 
Ik dep alle wondjes wel, letterlijk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten