zondag 13 maart 2016

De sigaar

De eerste die 's morgens altijd wakker is heeft de taak de deuren open te doen en her en der wat honden te bevrijden. Klinkt dramatischer dan het is, maar de honden die bij Youri of bij mij op de slaapkamer liggen willen graag naar buiten als ze horen dat er deuren geopend worden.
En ook de kleine pups gaan in verzet als zij nog vast zitten en de rest niet meer.
Dus meestal rond 8.00 uur is de eerste wakker en mag alles naar buiten.
Of niet. Ik weet niet wat deze kleine dame vannacht gedaan had, maar we waren haar kwijt.
Een kleine zoektocht op de voor ons bekende plekken zoals onder het bed en onder stoelen leverde niks op.
Totdat Maud haar vond. Heerlijk in een rolletje lag ze te slapen. Ze had niet meegekregen dat er naar haar gezocht was. Ze was nog veel te moe van de korte nacht en had blijkbaar haar slaap hard nodig.


Ik kon mijn slaap ook wel gebruiken. Voel me niet helemaal fit. Er heerst van alles op het eiland.
Buikgriep, gewone griep, flinke verkoudheid. Ik heb last van buikpijn, maar het zet niet door. Zo'n lekker zeurderig gevoel in maag en darmen, bah! Ik hoop niet dat het doorzet en ik de sigaar ben deze week. Er staat nog veel te veel op de agenda wat eigenlijk niet geschrapt kan worden.
Hoe geweldig is het dan als je wilt uitslapen dat Selikor om 7.15 de vuilnisbakken komt legen die ze eigenlijk donderdag al hadden moeten legen. Bevordert niet echt je rust. Tuurlijk zijn daarna de honden ook meteen in de weer. Niet leuk!
Gelukkig heb ik daarna toch nog even kunnen slapen, maar Erik niet meer. Volgend weekend maar in de herkansing.
Met Youri ben ik vanmiddag intensief aan het huiswerk bezig gegaan. Hij wist ervan en geen enkel smoesje was meer inzetbaar. Terwijl wij de stof aan het doornemen waren hadden de honden wat lekkers gekregen.


Luna loopt er altijd mee alsof ze een sigaar heeft gekregen. Zij is eigenlijk altijd de enige die meteen aan het bot begint. De rest verstopt het in de tuin. Ook goed, ze moeten er naar mee doen wat ze willen.
In het kader van bewegen is goed voor je lichaam en in het bijzonder voor je spijsvertering heb ik vanavond twee honden mee op pad genomen. Eigenlijk stiekem, zonder dat Storm het zag.
Storm wordt oud en kan niet zo ver meer. Maar die andere twee stuiteren juist van energie. Als Storm meegaat kunnen we maar beperkt wandelen, ben als de dood dat hij dood neervalt.
Nu lag Storm in de slaapkamer bij Youri in zijn mand te kauwen op het bot.
Ik heb heel stiekem uit de kast de riemen gepakt en ben naar de poort gelopen. Zonder dat Storm het door had ben ik vertrokken. Hij komt een andere keer wel weer kort aan de beurt.
Ik ben nu met ad en hd even lekker een eind de mondi in gegaan. En leuk dat ze het vonden!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten