dinsdag 29 maart 2016

Bijzondere ontmoetingen en mooie berichten

In de tijd dat ik nu op Curacao woon heb ik heel wat nieuwe mensen leren kennen.
Iets wat ik als een verrijking van deze uitzending zie. Sommige mensen zijn op Curacao op mijn pad gekomen en andere door Curacao.
Vandaag had ik een afspraak met iemand die door Curacao op mijn pad gekomen was, maar in Almere woont. 
Zoals vast wel bekend is werkt Rescue Paws Curacao samen met Perla and Friends in Nederland.
Perla and Friends is opgestart nadat Rosanna Kluivert een hond die Perla heette meenam uit Curacao.
Later volgde er nog vele honden uit Curacao, maar door deze hond kwam er een Facebook pagina in de lucht. Met de persoon die de Facebook pagina beheert heb ik veelvuldig contact.
Elke keer weer als er een hond naar Nederland gaat of spullen van Nederland naar Curacao overkomen worden er heel wat berichten heen en weer gestuurd. Best gek eigenlijk dat je iemand heel vaak spreekt, maar elkaar nog nooit gezien hebt.
Vandaag is daar verandering in gekomen en ben ik op visite geweest bij de persoon die ontzettend veel voor Perla and Friends doet. Ook is zij degene die hondje Perla heeft gefosterd en inmiddels heeft geadopteerd. 
Het was een ontzettend leuke middag. Zonder elkaar ooit eerder gezien te hebben was er meer dan genoeg gespreksstof. Als we elkaar nu weer spreken hebben we er een gezicht bij, maar voor de gesprekken zal dit niet veel uitmaken. Die gaan altijd over dezelfde passie, honden!
Ik kreeg vanmiddag terwijl we het over rescue hondjes hadden een ontzettend leuk berichtje.
Meerdere eigenlijk, maar laten we bij de eerste beginnen.
Gina is eindelijk op haar gemak bij haar nieuwe baasje! Ze ligt niet meer alleen buiten, maar loopt rond en slaapt zelfs op bed. De mazzelkont. Ook loopt ze het dagelijkse rondje door de knoek mee met de andere honden en geniet daar zichtbaar van. Ik heb een filmpje gezien waarop ze blij kijkt en kwispelt.
Daar ben ik zo blij mee! De ene hond went sneller aan zijn nieuwe baasje en omgeving dan de ander.
Ik had niet verwacht dat het voor Gina zo moeilijk zou zijn. Ik ben dan ook heel blij dat ze eindelijk kan genieten.
De andere leuke berichten kwamen van mensen in Nederland. Ik heb meerdere berichtjes gekregen van mensen die iets voor de honden willen doen. 
Zo heb ik vorige week al een aantal beessies opgehaald die bij elkaar verzameld waren. Daar gaan de fosterhonden heel blij van worden.
De afgelopen dagen kwamen er weer twee berichtjes binnen. Éen van mensen die via Perla and friends mijn naam hadden door gekregen en het andere berichtje van de mensen die nog niet zo lang geleden op het eiland waren en langs zijn geweest voor een donatie. Beide berichtjes waren met de vraag wat heb je nodig, wat kan je gebruiken? Kunnen we wat meegeven of meenemen? Kunnen we wat bij je afleveren? Super geweldig vind ik dat, hoe er meegeleefd en meegedacht wordt! 
Ik ben natuurlijk wel beperkt in wat ik naar Curacao sleep, maar wat nu niet meekomt wordt de volgende keer wel door familie meegenomen. Het zou toch eens tijd worden dat KLM voor mij een uitzondering maakt in de hoeveelheid kilo's die meegenomen mogen worden. Gelukkig zijn we met drie vrijwel lege koffers heen gekomen. 
Vanavond hebben zijn we met oma en mijn zwager naar Lelystad geweest. Toen we nog in Dronten woonde kwamen we wel eens bij Tasty wok. Dit is een all you can eat restaurant waar je echt van alles kunt krijgen. Het was dan ook de wens van de kinderen om daar weer eens naar toe te gaan. 
Net zoals Chinees eten is het concept all you can eat in deze variatie ook niet aanwezig. Er is bijv wel een barbecue all you can eat concept, maar dat is lang zo gevarieerd niet als dit in Lelystad.
Ik eet nog niet eens zo gek veel verschillende dingen. Ik hou ontzettend van sushi en om dat onbeperkt te mogen eten is al een feestje op zich. Een paar Hollandse aardbeien toe en mijn dag kan niet meer stuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten