woensdag 2 maart 2016

Bijzonder item

Het was een rustige woensdag vandaag. De pups hebben hun wormenkuur goed doorstaan.
Soms zie je na zo'n kuur enorme wormen in het hok liggen. Je vraagt je dan werkelijk af hoe er van die grote wormen in zo'n klein lijfje kunnen zitten.  Bij de dames pluis viel het allemaal reuze mee.
Ze doen het goed, ook zonder moeder. Mamahond is niet meer getraceerd. Ook de derde pup die er nog rond zou lopen is niet meer gezien. Mocht mamahond in de toekomst weer gespot worden dan krijg ik een berichtje. Ik zou namelijk graag willen dat ze gesteriliseerd werd. Dan hebben we in de toekomst dit soort nestjes niet meer. 
Gelukkig schatte de dierenarts ze gisteren iets ouder in dan ik. Dat maakt dat het wel goed komt met ze, ook zonder moeder. Ze zitten sinds vandaag niet meer op de Brinta. Ik ben langzaam overgegaan op de brokken vermengt met wat blikvoer. Vinden ze heerlijk! 
Na zo'n voeding liggen ze dan ook heerlijk bij te komen.


Als de pups slapen is het voor mij de tijd om huishoudelijke klussen te doen. Niet alleen omdat ik ze op dat moment niet in de gaten hoef te houden, maar vooral omdat ik als ze wakker zijn de kans niet krijg om bijvoorbeeld te vegen of te dweilen. Er is echt niks zo leuk dan om de bezem achterna te zitten.
Dan duurt vegen wel heel erg lang en is weinig zinvol. 
Youri had vandaag tennis. Het is best een soort survival om er te komen. We krijgen namelijk op meerdere plekken een rotonde. En als eenmaal een minister bedacht heeft dat ze er komen, komen ze allemaal tegelijk. Lekker goed voor de doorstroming in het verkeer, vooral rond de spits.
Rotondes zijn hier echt levensgevaarlijk. De rotondes die ze hier aanleggen zijn van die dubbele waarbij je via de binnenbaan naar driekwart rijdt en de buitenste baan voor direct rechtsaf is.
Ik heb hele bijzondere taferelen gezien. Dat men geen baan houdt bijvoorbeeld.
Ik had het er laatst met een lokale dame over. Zij had wel een theorie waardoor het op rotondes zo vaak fout gaat. Een groot deel van de bevolking heeft nooit geleerd hoe je een rotonde moet nemen.
De rotondes zijn echt pas van de laatste jaren en voor vele een ingewikkeld item.
Het blijft oppassen bij die dingen. En nu krijgen we er nog meer. Als dat maar goed gaat!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten