zaterdag 1 augustus 2015

Griezelig groot

Na drie dagen ons vermaakt te hebben in het gebied rondom de vulkanen was het vandaag tijd om door te reizen naar de pacifische kust.
Dit zou een lange rit worden, maar wel met een bijzondere tussenstop.
We waren er namelijk op gewezen dat we ongeveer halverwege de reis een grote brug over zouden gaan waar krokodillen zwommen.
Dat wilden we niet missen natuurlijk. We hadden snel in de gaten waar die brug was, want we waren niet de enige die er stopte. Er stonden zelfs politie agenten aan de kant van de weg om het parkeren in goede banen te leiden. Dit bord gaf ook aan dat we goed zaten.


En of er krokodillen lagen!! We dachten, het zou leuk zijn als we ze zouden zien, maar dit overtrof alles.


Wat zijn ze groot en indrukwekkend. Griezelig eigenlijk. We stonden hoog op de brug, lekker safe.
Dit is de lange brug die we over liepen op weg naar de rivier. Zoals je ziet hing er een behoorlijk buitje boven de bergen. Op dat moment wisten we nog niet of deze over ons heen zou gaan of weg zou trekken.


Het werd het eerste. De auto stond bij de bossages. Dat is best een eindje rennen en in die tijd kan je goed nat worden kan ik je vertellen. Zeiknat waren we allemaal. Tot aan de onderbroek.
Snel de auto in en de airco aan. Niet vanwege de kou, maar vanwege het beslaan van de ruiten.
We zijn gaan rijden en hebben een plek opgezocht waar we ons konden omkleden. Alle koffers uit de auto en schone kleding pakken. Zal er wel raar uitgezien hebben, van die halfnaakte toeristen met koffers langs de weg. Maar ja, lang zeiknat in de auto kon ook niet. De bekleding van de auto is daar niet op berekend en het zit ook niet prettig. Ach, ze kennen me hier toch niet.
Daarna maar weer door. We hadden toen nog 120 kilometer te gaan.
Het rijdt hier allemaal niet snel. Op de wegen mag je maar maximaal 80 rijden, maar dat redt je vaak niet eens. Qua verkeer is het hier net zo gevaarlijk als op Curacao. We hebben hier al inhaalmanoeuvre gezien, brrrrr.
Om 17.30 waren we pas op onze eindbestemming. Het is er prachtig, maar wel heel klam.
Tijdens het rijden leek het wel alsof je door de amazone reed. Grote bomen omwikkeld met groene klimmers, palmbomen overal en als kers op je toetje zie je gewoon de ara's overvliegen.
Ik heb de film rio 2 nog niet zo lang geleden gezien. Voor iedereen die de film ook kent, zo ziet het er hier uit. Regenwoud met ara's. Ze zingen alleen niet van die mooie liedjes.
Het hotel kennen we nu alleen bij schemering en nacht. Ik hoor de dieren en ruik de bloemen. Er hangt een hele zoete geur. Ik ben heel benieuwd naar wat ik morgen bij daglicht zie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten