maandag 3 augustus 2015

Eco

De lokatie waar we ons de afgelopen dagen bevonden beviel erg goed.
We hadden dan ook geen haast om snel te vertrekken. We mochten tot 12.00 uur de kamers gebruiken en hebben dat dan ook gedaan.
De kinderen hebben nog gezwommen en daarna zijn we pas de reis naar het zuiden gestart.
De eindbestemming van vandaag was Matapalo. Helemaal in het uiterste puntje van het schiereiland waar National park Corcovado ligt. Corcovado heeft de meest ongerepte jungle die het land bezit.
We hadden niet eens een adres van waar we naar toe moesten. Erik had wel de gps coordinaten ervan opgezocht. Ook hadden we van degene die onze reis georganiseerd heeft een Engelse routebeschrijving gehad.
Die coordinaten van Erik hadden we wel nodig. De routebeschrijving klopte uiteindelijk wel, maar door de onbegaanbare wegen waar we overheen moesten gingen we toch twijfelen. Tjonge wat een gaten en kuilen in de weg! Zulk slecht wegdek hebben we nog nooit gereden. 
En ook hele smalle wegen hebben we gepasseerd. We zouden niet weten hoe het zou moeten als we tegenliggers zouden hebben.
Maar het was de trip waard, we zijn in een paradijsje beland.
De lodge is midden in ongerepte natuur op 3 minuten lopen van het strand. 
Alles is eco. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook gewoon omdat de voorzieningen er niet zijn. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen airco's zijn, maar de gehele kamer voorzien is van shutters met horren. Alles werkt op zonne-energie, het zwembad is gevuld met zout water en het internet is maar beperkt.
Het lag vooral aan de dikte van de wolken hoe goed het internet zou zijn. In de avond was het op zijn slechtst. Dat kan dus betekenen dat het in de aankomende dagen een keer voorkomt dat het uploaden van het blog niet gaat lukken. Dan probeer ik het 's morgens nogmaals. Het is dus even behelpen. Ik zal ook weinig tot geen foto's plaatsen omdat die nog moeilijker te verzenden zijn. Sorry, over een paar dagen zijn we weer op een volgende lokatie en zullen we de foto's tonen.
Maar geloof mij maar dat het hier mooi is. Ik zit nu in een kamer met grote veranda uitkijkend op de bomen en planten. We hebben al aapjes zien spelen in de bomen, hoe gaaf is dat! 
Ik ben benieuwd hoe de nacht zal zijn, wat we zullen horen en hoe laat we gewekt zullen worden door de bewoners van de jungle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten