zondag 23 augustus 2015

Op afstand

De pups hebben zich vannacht keurig gedragen. Behoudens het protest toen ze 's avonds het hok in moesten zijn ze de hele nacht stil geweest. De meeste pups beginnen zodra het licht wordt wel in beweging te komen en willen er dan uit. Deze twee niet, die slapen uit. Ze lagen samen in de grote bench nog lekker te luieren. Wanneer je dan je gezicht laat zien zijn ze wakker en alert.
Zeker Puck is dan helemaal blij en rent de kennel uit. Zo schattig.
Pip is nog steeds terughoudend, maar volgt. Volgt ons op afstand de tuin in, naar de keuken enz.
We hebben Pip vandaag zonder lange lijn gehouden en dat ging goed! We merkten namelijk dat ze zo graag wilde volgen net als Puck doet en dat ging niet. Ze ging toen trekken aan de lijn en werd boos.
We durfden het wel aan. En het ging super! Ze is de hele dag in onze nabijheid gebleven. 
Soms op een meter of twee afstand, maar ze ging zeker niet op onderzoek uit om te kijken waar ze kon ontsnappen. Had haar trouwens toch niet gelukt hoor. We hebben alle kieren met extra stenen afgesloten. Maar gelukkig heeft ze het niet eens geprobeerd.
Ik weet inmiddels ook wat ze heel erg lekker vindt, leverworst! Daar gaat ze zelfs voor op haar achterpoten staan. Dat is mooi om te weten, daar gaan we haar nog wel mee overhalen dingen te laten doen.
Voor vandaag stond weer veel oppakken, aaien en knuffelen op het programma. Is geen zware taak toch?


En kijk eens, zelfs samen gaat goed. 
De aangereden hond heet Sara, dat vond Erik goed bij haar passen.
Nou was hij ook wel een keer aan de beurt om een naam te verzinnen, dus bij deze.
Sara heeft nog niet veel bewogen en gelopen. Wat we wel zien is dat ze echt geniet van alle aandacht. Ze geeft likjes aan je handen en haar kleine staartje gaat dan hard heen en weer.
Op de momenten dat we haar helpen om te staan doet ze wel een aantal stappen, maar bij elkaar is dat nog geen vijf meter. Ze eet en drinkt wel, al moeten we haar dat echt voor houden.
Ik hoop dat er langzaam aan meer verbetering gaat komen. We wachten het nog even af.
Ze ontvangt in ieder geval veel liefde. Of ze het nu redt of niet, dat heeft ze dan gelukkig wel gekend.
Vanmiddag heb ik van een vertrekkende collega van Erik nog een aantal handdoeken en fleecedekens gehad. Ben ik altijd erg blij mee. Al onze fosterhondjes krijgen altijd een warm welkom met een zacht bedje van een oud dekbed en daarop een handdoek. Soms zijn de handdoeken niet meer schoon te krijgen en dan is een voorraadje altijd handig.
Puck wenst iedereen alvast een bon siman oftewel fijne week met veel vorderingen en weinig dierenleed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten