maandag 17 augustus 2015

Nieuwe taak

O mijn God, vanaf vandaag is het een feit. Ik ben geen moeder meer van een basisschoolkind.
Allebei mijn pubers zijn nu middelbare school scholieren. De één als brugpieper en de ander in de Havo examenklas. Help, ik word oud.
Ik ben heel benieuwd wat mijn taak zal gaan worden. In de afgelopen jaren mocht ik mij nog op school vertonen. Soms zelfs op verzoek als er broodtrommels of sportkleding vergeten was.
Geen idee wat er nu gaat gebeuren bij het constateren van een gemis.


Als het aan Loesje ligt hoef ik dus geen brood meer te brengen. 
Nu moet ik wel heel eerlijk zeggen dat 1) mijn kinderen zich niet schamen voor mij. Er lopen ergere exemplaren rond en 2) school meestal uit is om 12.40 en er dus geen brood nodig is.
Vandaag voor beide kinderen hun allereerste dag. Spannend vooral voor Youri. Maud kent het nu wel en weet ook precies bij wie ze in de klas zit en welke leraren ze krijgt.
Dat is voor Youri wel even anders. Hij heeft vandaag kennis gemaakt met zijn mentor en met zijn medeleerlingen. 
Hij komt in een klas met 9 leerlingen. Heerlijk. Ik word daar blij van, Youri misschien iets minder.
Hij heeft z'n rooster in ontvangst mogen nemen. Alle dagen van 7.15 tot 12.40 alleen op woensdag tot 14.15. Dat betekent voor mij op woensdag geen kinderen meer thuis die komen lunchen. Zijn dat de eerste stappen naar het lege nest?
Vandaag was het nest trouwens weer snel gevuld. School duurde maar tot 9.15, toen was het weer gedaan met de rust.
Morgen gaan de brugklassers een stuk varen en de rest naar het strand. Het echte leven als brugpieper begint pas woensdag. Kunnen ze even wennen. En ik ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten