zondag 9 augustus 2015

Ander programma

Voor vandaag stond eigenlijk de laatste grote wandeling gepland.
Hier in de buurt ligt een groot natuurpark wat voor een deel in Costa Rica ligt, maar ook voor een groot stuk in Panama. We zouden op zoek gaan naar wat bijzondere vogels en kikkers.
Helaas heeft het de afgelopen periode in deze streek hard geregend en is het erg nat en modderig.
Onze gids is er een paar dagen geleden geweest en had kettingen om zijn banden nodig om door de modder te komen. En ondanks de kettingen was het nog glibberen en glijden.
In overleg met hem hebben we besloten dit niet te doen. We rijden in een huurauto die wel 4 wheel drive is maar niet gemaakt voor dit soort ritjes. We houden van de natuur en hadden graag nog wat dieren gezien maar niet ten koste van alles. Dan maar geen kikkers.
Wat werd het voor vandaag dan wel? Een hotspring. Een plek midden in de natuur waar het water opgewarmd wordt via de rotsbodem die weer warm is door de warmte van de vulkaan.
Eigenlijk wordt het water dus indirect opgewarmd door een vulkaan. Prachtig natuurverschijnsel eigenlijk waarbij geen mensenhand bij komt kijken.


Het was erg druk bij de waterbron. Veel jongeren die met hun crossmotor gekomen waren en lekker lagen te hangen. Maar ook hele gezinnen die er een dagje uit van maakten.


We spraken iemand die ook wat Engels sprak. Hij vertelde ons dat de bron ook nog een ander doel had dan alleen vermaak. Er zijn namelijk in deze streek nog veel huishoudens die geen warm of zelfs geen stromend water hebben. Zij gebruiken de bron om zich lekker uitgebreid en warm te wassen.
Deze gezinnen zijn hier vaak elke zondag wel te vinden.
Wat ons ook opviel was dat veel mensen met kleding en al in de bron zaten. Wij dachten dat ze die kleding ook meteen wasten. Eenmaal thuis vroegen wij onze gastvrouw van het bed en breakfast hoe het zat, maar het had daar niks mee te maken. Costaricanen zijn gewoon heel erg preuts. Je zal de dames niet snel in bikini zien.
Nou de jongens van de crossmotoren hadden de dag van hun leven.
Behoudens dat wij een Nationale bezienswaardigheid zijn door ons blonde haar en onze lengte was Maud wel in bikini. Ik hoop dat de heren vanavond wel gewoon kunnen slapen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten