donderdag 16 augustus 2018

Klaar met de draak

Het is klaar met de draak. Over en uit met al die ongein die ze uitvreet. Vanaf vandaag zien we alles. Waar ze dan ook naar toe rent, big brother is watching you.
We hebben alles in gereedheid gebracht, batterijen opgeladen, apps gedownload en haar halsband geprepareerd. Kom maar op.
Want denk je? Niet één keer was ze uit het zicht. Niet te geloven! Zou ze voelen dat er iets gaande is? Dat elke stap geregistreerd wordt? Vast!
Natuurlijk was ze wel aan de ren. Dat was ‘live’ in de app te volgen. Ik had het graag willen delen, maar dan had ik er een screenshot van moeten maken.
Zo ver was ik nog niet in de app gedoken. Eerst maar eens van alles testen en uitproberen. Ik weet nu dat deze app dit niet opslaat. Morgen een andere app proberen. 
Ik kan jullie wel de draak laten zien. Met haar witte tracker.


En haar oude tag. Dat telefoonnummer kan hier natuurlijk helemaal niet gebeld worden, maar toch heb ik de tag laten hangen. Het rinkelt namelijk als ze rent. Zo kon ik haar als ze weer eens uit beeld was toch horen. 
Nu de tracker werkt kan de tag er wel af. De tracker kan je op afstand vanuit de app bedienen. Zo kan ik een lampje aanzetten waardoor ik haar kan zien in het donker. Nou ja, het is een minuscuul led-lampje. Ik zal het eens testen, maar denk niet dat ik het hele bos ermee verlicht.
En, waardoor de tag er dus afkan, je kunt de tracker op afstand geluid laten maken. Zo kan je horen waar ze uithangt. De draak gaat dus nergens meer heen zonder dat wij dat zien. 
En ja, daar worden wij natuurlijk wel vrolijk van.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten