dinsdag 7 augustus 2018

Geen druk

Zo, en dan eindelijk vandaag de eerste dag zonder deadline. Vanaf vandaag gaat alles in het tempo zoals we zelf zouden willen. Natuurlijk was dat daarvoor ook mogelijk. Niemand heeft ons gedwongen om voordat de container kwam zo veel mogelijk af te hebben. Dat was onze eigen wens. Vooral met het idee daar gemak van te hebben. Ik ben nog steeds overtuigd dat dit ondanks de drukte die het gaf nog steeds wel de beste keus was. Vanaf vandaag dus wat lucht.
Als eerste hadden we geen wekkers gezet. We lieten de dag starten wanneer we er aan toe waren. Dat was voor mij pas om 11.15. Ik had echt een gat in de dag geslapen, man wat was ik moe. Als je zo lang slaapt is je halve dag al voorbij, maar in dit geval maakte dat even helemaal niks uit.
Op het programma stond het uitpakken van wat dozen en de voortuin. De voortuin was een jungle van onkruid.
Omdat het volgens de voorspellingen vanaf morgen kan gaan regenen, wilde ik graag vandaag vast starten met de tuin. Als het door wind en regen verspreid gaat worden heb ik er alleen maar nog meer werk van.
Een foto van de voortuin ben ik vergeten te maken. Hier even een foto van de achtertuin, dan heb je wel een idee wat ik bedoel.


Doordat het zo droog is, is het gelukkig vrij makkelijk te verwijderen. Met wortel en al. Straks als het leeg is, dan kan er nieuwe aarde in en gaan we er maar weer wat moois van maken. 
Het was heerlijk om de dag zonder druk door te brengen. We hebben er allemaal van genoten. Zelfs de honden, want ook daar hadden we vandaag meer tijd voor.
We hebben ze vanavond in Erik zijn auto mee naar het bos genomen. De banken naar beneden, kleed eroverheen en honden erin. Vinden ze fantastisch. Lekker meekijken tijdens het rijden.

Zo meekijken was wel voor het laatst. We kunnen mijn auto eind van de week ophalen. Ik krijg speciaal voor de honden een rubber mat en een hondenrek achterin. Klaar met over de bank klimmen, op de bijrijdersstoel zitten of op het middenconsole staan. Zal ze nog flink tegenvallen, maar een stuk veiliger is het wel.
In het bos was het heerlijk. Een stuk koeler dan in huis en in de tuin. Het bos staat op de nominatie om regelmatig bezocht te gaan worden. Dat zijn echt wel weer de voordelen van Nederland.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten