woensdag 15 augustus 2018

In de aanbieding

Elke week komen er kilo’s reclamefolders door de bus. Heerlijk om daar weer doorheen te bladeren, maar het geeft ook een soort van onrust bij alles wat je koopt. Zal het niet ergens anders goedkoper zijn, heb ik niet net die aanbieding over het hoofd gezien. Je bent gewoon een soort van bang ergens te veel voor te betalen. Het begon in de eerste week na aankomst in Nederland al. Je loopt de supermarkt in en er is van alles in de aanbieding. Ik had ernstig de neiging de kar meteen vol te gooien. Pakken wat je pakken kan, volgende week is het een euro duurder.
Maud zette ons met beide benen weer op de grond. Die vertelde dat alles zo vaak in de aanbieding is, voor je door je voorraad heen bent is er wel weer een winkel die met dat artikel stunt. En ze had gelijk. Is de ene week de shampoo bij de appie in de aanbieding, de week erop is het weer 1+1 bij kruitvat enzovoort. En toch kon Erik het vandaag niet laten. Of Maud nou gelijk had of niet, dit was zo’n goede aanbieding. En nu staan er dus zes flessen shampoo in de voorraad. 


Lexa bekijkt het net zo bedenkelijk als ik.


Ja lex, mannen en aanbiedingen. Zeg maar niks.
Vanavond weer lekker gewandeld. Het is geen straf om hier in de omgeving met de honden op stap te gaan. Gelukkig meer dan genoeg plekken waar ze naar hartelust kunnen rennen.


En ‘s avonds om 19.00 uur kom je ook eigenlijk niemand meer tegen. Heerlijk.
De honden vinden hun manden heerlijk. Ze staan sinds gisteren drie op rij. Meer past niet, dit is precies goed.
Ze vinden het echt genieten. We hadden nog overwogen om van die kussens te halen. Die zijn wat minder groot en aanwezig, maar ze vinden die manden echt het einde. Daar kan je in op je rug tegen de rand liggen. Dat gaat niet op zo’n kussen. Dan maar drie manden in de kamer. Ach, het is wel aandoenlijk als je ze zo ziet zitten.



Hier knagen ze op een stuk bullepees. Prima dat ze ieder een eigen plek hebben. Beter zo dan met die bullepees op de bank. Dat was het eerste idee van Tico, maar zeker niet mijn idee. Ik snap ook wel dat het even zoeken was waar je dit lekker op kon eten. Op Curacao deed hij dat buiten onder de boom.
Uiteindelijk werd de mand ook goedgekeurd als kauwplek. Top, iedereen happy.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten