donderdag 28 juni 2018

Nummertje

Vandaag stond de hele dag in het teken van het schoon maken van de woning. En die hele dag was daar meer dan voor nodig.
Ik heb het altijd redelijk bijgehouden, maar voor klussen als keukenkastjes soppen had ik echt nooit tijd.
Ik heb mijn tijd gestoken in fosteren en op straat bezig zijn, dat vond ik veel zinvoller dan een schoon keukenkastje.
Het nadeel was dan wel dat ik dat nu alsnog moest dan. En dan allemaal tegelijk. Plus de badkamers, de koelkast, de inbouwkasten en de tuin.
Met de tuin kwam Gilbert ons helpen, dat was super fijn natuurlijk. We hebben de gaten die de honden in de loop van de jaren gegraven hebben dicht gegooid met verse aarde. Ook zijn er wat nieuwe plantjes gepland. Als aandenken aan ons zeg maar.
Ik kwam gisteren tijdens het inpakken van de container op het heldere idee dat het misschien goed was om mijn auto vast te keuren.
De keuring was geldig tot half augustus. Maar aangezien ik mijn auto toch ga verkopen leek het me beter dat vast gedaan te hebben. Geeft de koper een beter gevoel lijkt me. Nou is een keuring hier echt niet te vergelijken met een apk in Nederland hoor. Ik weet dat ze hier streng kunnen zijn, maar dat zal dan vast bij auto’s zijn van 20 jaar en ouder. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegemaakt.
Ik belde gisteren voor een afspraak en kon zo waar vandaag al terecht. Viel bijna van mijn stoel toen ze het opperde. Maar het kwam me wel goed uit. Wel druk om het tussen het schoonmaken te doen, maar het was voor het goede doel.
En zo stonden we vanmorgen om 11.11 bij de kassa. Er stond niemand in de rij. Ik wilde dus direct naar het raampje lopen om te betalen, maar dat mocht niet. Ik moest me melden bij de bewaker. Die stond in het hokje ernaast. Die gaf me een nummertje en toen mocht ik pas naar de kassa. Logisch toch?
Waar zouden we zijn zonder nummertje. Daar houden ze hier echt van. 
Na het betalen van 30 naf (€15) kon ik naar de garage rijden waar ik meteen naar binnen kon. Eigenlijk was dit een perfecte tijd. 11.30 gaan ze namelijk dicht voor de lunch. Nu is dat keuren altijd al een wassen neus, maar zo snel als het vandaag ging had ik nog niet eerder gehad.
Even toeteren, lichten aan, remlicht, achteruitrijlicht, ruitenwissers, knipperlichten, handremcheck en klaar. Nog even en chasinummer checken en ik kon wachten op de kaart. Om 11.26 reed ik het terrein weer af. Goedgekeurd tot 2020. Ging alles op dit eiland maar zo makkelijk.
De rest van de dag heb ik alleen maar gepoetst en gedweild. Ben blij dat het klaar is. Wat een klus! Morgen dan de sleuteloverdracht en daarna even een weekend niks. Kijk er nu al naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten