zaterdag 9 juni 2018

Eruit gegooid

Gisteravond heb ik weer eens een hoop spullen online gezet. Weg is weg zeg maar. Of vast gereserveerd. 
Van te voren weet je dan dat dit een drukke dag gaat opleveren. Als je wat online zet wil de koper het graag zo snel mogelijk hebben.
Niet echt iets om naar uit te kijken. Onder andere omdat tig keer aanbellen ook tig keer blaffende honden oplevert. Ik probeer dat nog een beetje te voorkomen door Lexa op te sluiten, dat is de aanstichtster in deze, maar niet iedereen komt op de tijd die afgesproken is. Na een uur opsluiting mag ze er van mij weer uit. En wat denk je? Tring, precies, dan gaat de bel. 
Youri heeft niks meegekregen van deze drukte. Die was aan het werk bij kokomo. Vandaag was zijn allerlaatste werkdag. Volgende week is het weekend voor de toetsweek en wil hij de zaterdag besteden aan leren. Nu dus voor de laatste keer en dat gaat anders dan anders. Als je dienst erop zit wordt je eruit gegooid. Letterlijk. En in dit geval in zee.


Hij had al een flauw vermoeden dat dit ging gebeuren dus was hij vanmorgen met een extra set kleding in zijn tas vertrokken.
En nu dus klaar. Geen patat meer bakken, tomaten snijden, nacho’s bereiden, maar met een boel ervaring en een leuke tijd afscheid genomen van zijn eerste baantje. Dat baantje heeft hem goed gedaan. In een omgeving werken waar mensen gemotiveerd zijn, je waarderen wie je bent en met respect met elkaar omgaan gaf hem een hele positieve boost. Waar school hem gestolen kan worden ging hij hier met plezier heen.
In Nederland zal hij ook weer op zoek gaan naar een bijbaan. Dit beviel hem wel.
De rust was inmiddels bij ons ook wedergekeerd. Duvel was de hele dag foetsie, die houdt niet van blaffende honden. Als ze niet blaffen is hij graag vriendjes met ze. De honden vinden dat soms nog wat spannend. Wat dat betreft zijn katten onberekenbaar. Het ene moment poeslief en vijf tellen later krijg je een haal. Dat weten de honden ook, dus blijven ze liever uit de buurt. Maar duvel zoekt ze gewoon op. Die zal straks echt blij zijn met Tommie. 
Dan kan hij daar tegen aan liggen. Sunny durft het ook nog wel aan. Dit levert dan deze ontzettend lieve plaatjes op. Is het niet schattig?











Geen opmerkingen:

Een reactie posten