donderdag 14 juni 2018

Dat was even spannend!

Vandaag geen sterilisatieproject. De agenda van rescue Paws loopt gewoon door en hierdoor stonden er andere items op de agenda.
Maar als allereerste was ik vanmorgen naar de dierenarts met Duvel. Mijn gevoel zei dat er iets aan de hand was. Ik vond hem de laatste dagen minder actief en hij voelde warmer dan normaal. Ik vond het reuze gezellig dat hij de hele dag in en om het huis was, maar dat was niet de Duvel zoals ik hem kende. Die was namelijk overdag overal en nergens. Bij twijfel heb ik liever een check dan dat ik later dacht had ik maar.
Zo werd zijn kooitje een dag eerder dan gepland al even weer in gebruik genomen. Hij was het er niet mee eens.


Bij de eerste controle bleek inderdaad dat hij vergrote lympheklieren had. In zijn hals en in zijn liezen. Hij had wat bleker tandvlees en was inderdaad warm.
Er was eigenlijk meteen een minder opgewekte stemming, want deze symptomen horen ook bij een aantal ziektes die foute boel zijn. Zo is er op het eiland kattenleukemie en aids. Dat zijn geen ziektes waarmee je met een kat op reis gaat. Er werd besloten bloed af te nemen om zekerheid te creëren.


Zo in deze houding werd gestart, maar niet geëindigd. Duvel was niet van plan dit gewoon zomaar te laten gebeuren. Er kwam al snel heel veel verzet waardoor werd besloten hem met een roesje verder te behandelen.
Er werd bloed uit zijn nek afgetapt en getest. Spannend was het wel, maar gelukkig gaf de uitslag een negatief beeld. Geen aids en geen leukemie. 
Daarna werd zijn bloed nog op een algemeen beeld getest. Hieruit kwam naar voren dat er een ontsteking gaande was. Zijn witte bloedcellen waren verhoogd. Met een antibioticakuur zijn we weer vertrokken. Dit had zo ook maar eens een hele andere uitslag kunnen zijn. Ik was blij dat ik met kat weer naar huis kon.
Vanmiddag gingen er weer twee pups naar Nederland. Twee zusjes die alleen maar uit elkaar te halen waren door verschillende oren. 
Bench wegen, pups erin, pups eruit. Het is als er twee honden gaan altijd wel fijn als één van ons erbij aanwezig is.


Daarna met zn allen nog even wachten tot ze naar achter mogen. Het laatste moment dat er nog gelopen, geplast en gepoept kan worden.
Of even gelegen.


Het blog is voor mijn doen vanavond vroeg online. Ik ga zo nog weg.
We hebben vanavond hier de première van de film lost in Paradise. De film die gemaakt is door Animal Today.
Morgen daarover verslag. Nu dus een vroeg blog. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten