woensdag 27 juni 2018

Klaar voor morgen

Ik lig nu in mijn bed en besef dat dit de allerlaatste keer is in dit huis. Wel ontzettend raar hoor.
Ondanks dat het niet echt ons huis was maar gehuurd, hebben we er vier jaar lang met enorm veel plezier gewoond. Ook voor de honden was het een heerlijke plek met veel speelruimte, schaduw en beestjes waar je op kunt jagen. Maar nog belangrijker, een fantastische plek waar ik kon fosteren.
Ik neem natuurlijk mijn honden mee naar Nederland, geen haar op mijn hoofd die daar over twijfelt. Maar ik krijg wel regelmatig de vraag of ik in Nederland dan ook zo groot woon. Nee dat niet, ik woon leuk, maar dat stelt niet veel voor bij wat we hier hadden.
Maar maakt dat uit? Nee hoor. De honden zijn vooral blij met ons. Als ik binnen ben zijn de honden dat meestal ook. Ook al heb je nog zo veel vierkante meter grond, de honden zijn het liefst bij hun baasje. 
Vandaag waren de honden een beetje de weg kwijt. Alles wat ze vertrouwd was ging de deur uit. Zo werd gisteren de bank die binnen stond opgehaald.
Die heb ik geschonken aan de mensen die Senna en Desi een mooi plekje hebben gegeven.
De andere bank buiten was de lievelingsplek van Luna. Die kon daar altijd zo relaxt op liggen.


Altijd als ik haar zo zag liggen gaf me dat een glimlach. Hoe fijn kan een hondenleven zijn. Van afgedankte straathond naar verwende huishond.
Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit ons leven. 
We hebben vandaag keihard gebikkeld en alles staat klaar. De koffers met spullen die niet in de container moeten staan in de badkamer met de deur dicht.
Er mogen geen misverstanden ontstaan over wat wel en niet de container in moet. Als het er toch ingaat moet je er zes weken op wachten.
Het is dus goed nadenken of er items zijn die je in die zes weken dringend nodig hebt. Ik heb wel vier keer gecheckt of de entingsboekjes van de honden in de koffer zaten. En die stomme brief voor het uitschrijven van Youri bij het ministerie. Je zou er hoofdpijn van krijgen.
Nu dus eindelijk klaar en ook klaar voor morgen. De dag waarbij we het één zullen afsluiten en aanwezig zullen zijn bij het ander wat gestart wordt. Morgen meer duidelijkheid wat ik daarmee bedoel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten