dinsdag 8 augustus 2017

Twee linker handen

We tellen langzaam af naar de dag dat we weer terug vliegen. Met dubbele gevoelens natuurlijk.
Heerlijk om straks weer thuis te zijn bij man en dieren, maar ook het moment dat we Maud achterlaten.
Het leek zo lang die drie weken, maar ook nu weer zijn ze voorbij gevlogen. Elke dag denk ik nu aan de dingen die nog echt even moeten gebeuren. Zo stonden de gordijnen nog op het programma.
Ze hingen er al wel, maar het waren van die kant en klare die veels te lang waren.
Ik ben echt anti naaimachine en daarin ook helemaal niet handig, dus heb ik gekozen voor een twee linker handen oplossing. Er bestaat strijkvlies dat je kunt gebruiken om een zoom in een gordijn te strijken. Het is een soort band met lijm wat loslaat wanneer je het nat maakt. Super handig, niet allemaal tegelijk gaan halen nu, want zo veel was er niet meer.
Ik heb meerdere winkels afgelopen om het te vinden, maar gelukt!
Eerst een stuk gordijn afgeknipt wat hoe dan ook veel te veel was. Daarna met spelden vast gezet hoe ik het wilde hebben en hop strijken maar.


Uitkijkend op verschrikkelijk slecht weer kon ik geen betere activiteit bedenken dan dit. 
Maud had ook een geweldige activiteit waar dit weer wel heel goed bij uitkwam. Zij had vanmiddag haar eerste extra rijles. We hadden al bedacht dat slecht weer wel goed uit zo komen. Ze heeft nog nooit met regen gereden, dat hebben we gelukkig weinig op Curacao. Maar omdat rijden met slecht weer echt wel even anders is, kwam het ontzettend goed uit dat het met bakken uit de hemel kwam.
De auto waar hier in gelest wordt is wel even een tandje groter dan wat Maud gewend was.


Haar lesauto was een Kia picanto uit het jaar kruik waar de airco het niet meer van deed, waardoor iedereen zo zweette dat je op een oud stinkend tuinkussen zat waar een handdoekje overheen gedrapeerd was. De eigenlijke zitting was niet meer te doen.
Je kunt het je werkelijk waar niet voorstellen als je ziet wat voor bak er nu voor kwam rijden.
De rij instructeur was niet ontevreden. Hij vond haar relaxt rijden. Haha toch nog wat curacaose invloed. Morgen gaan ze nog een keer. Weer een lange rijles waarbij ze helemaal naar Amsterdam gaan om te gaan rijden in extreme drukte met veel fietsers en voetgangers, want dat kent ze niet.
Voor iedereen in de omgeving van Amsterdam, je bent gewaarschuwd!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten