donderdag 3 augustus 2017

Rijbewijs soap deel 6

Nou was het ophalen en regelen van het rijbewijs van Maud op Curacao een soap, het gaat hier gewoon vrolijk verder. 
We zijn inmiddels aanbeland bij serie zes van deze meerdelige populaire reeks.
Het was namelijk al zo dat wij vorige week bij het inschrijven van Maud bij de gemeente ook direct op dezelfde dag maar dan een uurtje later een afspraak voor het rijbewijs hadden.
Na inschrijving werd direct al duidelijk dat dit niet ging. De inschrijving moest eerst verwerkt worden en dan pas konden we verder met het rijbewijs. Omdat er vandaag pas weer plek was kwamen we vanmiddag vol goede moed met de felbegeerde echtheidsverklaring, het rijbewijs, een pasfoto en het paspoort. Zo stond het ook in de afspraak die ons door de gemeente gemaild was.
Nou, onze afspraak was van korte duur. Eerst vertelde de baliemedewerkster dat Maud het rijbewijs niet kon omwisselen omdat ze het geen 6 maanden had. Toen moesten we deze dame gaan uitleggen dat dit niet de regel was. Je moet minstens een half jaar op het eiland gewoond hebben, niet een half jaar je rijbewijs hebben. Ze ging het navragen. Toen ze terug kwam kon het nog steeds niet. Ze moest bij de RDW een eigenverklaring aanvragen (kosten €33) omdat Curacao niet binnen de EU lag.
Ook daar hadden we nog nooit van gehoord. Je krijgt immers een Nederlands roze papiertje. Alleen met uitgiftepunt Curacao. Snel nog even met iemand contact gehad van wie haar zoon vorig jaar het rijbewijs heeft gehaald en ook snel daarna naar Nederland terug verhuisde. Zij waren tegen hetzelfde aangelopen en hebben het kunnen regelen door het gemeentehuis intern met het CBR te laten bellen.
Wij hebben dat ook nog gevraagd, maar het antwoord bleef hetzelfde. Pfff dat rijbewijs van Maud begint een langdradig verhaal te worden. Ik heb ernstig het gevoel dat wat ons nu verteld is niet klopt. Voor de voormalige Nederlandse Antillen zijn uitzonderingen gemaakt. We hebben onze vraag nu maar bij de rdw en het cbr neergelegd. Oja en afspraak nummer drie ingepland voor het verwisselen van het rijbewijs. 
Gelukkig lopen afspreken die ik met mijn oud buurtjes maak beter. In éen keer een geslaagde avond, zo makkelijk kan het zijn. Altijd weer leuk om elk jaar hier een moment voor in te plannen.
Ooit van 1999 tot 2006 waren we buren en nog is er leuk contact en kom ik jaarlijks kletsen. Deze serie houden we erin. Wat betreft de soap serie rijbewijs zijn we er meer dan klaar mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten