donderdag 10 augustus 2017

Contact vermijden

Vandaag heb ik voor een laatste keer deze vakantie Dronten aangedaan. Youri heeft al 10 jaar een vriend wonen in onze straat die heel toevallig ook Youri heet. Deze Youri was tot afgelopen dinsdag op vakantie, dus vandaag op de valreep kon er nog wat afgesproken worden. Dit keer heb ik hem niet met de trein gestuurd, maar ben ik hem gaan brengen. Ik had zelf ook een afspraak om 11.30 in Dronten staan, dus dat kwam prima uit. 
Het blijft enorm raar om door je straat te rijden wat al 3,5 jaar je straat niet meer is. Onze eigen buren waar we elk jaar altijd nog even op visite gaan waren op vakantie. We kwamen wel andere buren tegen. Altijd leuk om even mee te kletsen. Ze weten nog steeds wie we zijn, sterker nog, deze buurtjes lezen ook elke dag trouw het blog. 
Voor Maud hebben we nog wat regelzaken kunnen afronden. Zo stond inschrijven bij huisarts en tandarts nog op het programma. Om meteen goed in te burgeren zijn we op de fiets de inschrijving gaan regelen. Mijn fiets stond al die tijd al bij oma. Voor Maud hebben we sinds gisteren ook een fiets. Daar kan ze mee naar het station fietsen. Met mijn fiets kan dat ook, maar ik vrees maar hooguit een week. Daarna is hij gejat, De fiets van Maud ziet er een stuk minder mooi uit, maar fietst prima.


Volgende week heeft Maud een kennismaking met de nieuwe huisarts. Daar blijft het bij. De bedoeling is om verder contact zoveel mogelijk te mijden. En met de tandarts liever ook. 
Vanaf zaterdag moet Maud alles verder zelf gaan doen. Gelukkig hebben heel veel mensen hun hulp aangeboden voor mocht het nodig zijn. Zo fijn. Maud kennende gaat het wel goed komen. Alleen dat rijbewijs is niet meer gelukt voor mijn vertrek. Maar ook dat gaat goed komen. De eigen verklaring die toch echt nodig was is inmiddels binnen gekomen. Tien keer online nee invullen op allerlei vragen over je gezondheid, €33 aftikken en dan krijg je een a4tje wat mee moet met je aanvraag.
Nieuwe regel, tja had dat dan ook even op de site van de gemeente vermeld, dan hadden we hem nu gehad. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten