woensdag 30 augustus 2017

Kleuterklas

De ochtenden beginnen vroeg nu Erik er niet is. Als Youri in de weer gaat om naar school te gaan komen de honden ook in beweging. De pups willen met grote spoed uit het hok en eigenlijk wil de rest gewoon aandacht. Als alles en iedereen dan weer blij en happy is kan ik nog even op bed bijkomen en rustig de dag beginnen. Met alle honden in de slaapkamer op de koude tegels. Die starten de dag ook het liefst met een uurtje airco.
Als ik dan mij voldoende opgeladen heb om de dag te starten hobbelt alles met me mee, omdat ze weten dat het etenstijd is. Zo mooi dat de twee kleine kleuters het schema inmiddels precies kennen en ook bij de meute keurig zit te wachten. Ze eten met z'n tweetjes in de kennel om te voorkomen dat ze bij de grote honden in de bak duiken en een paar flinke pitten op hun kop krijgen. Tuurlijk leren ze daarvan, maar ik heb geen zin in een bloedbad. 
Vanmiddag was het entingsmiddag voor de kleuters. Estherelle mag dat doen, wat voor mij wel heerlijk is. Lekker dichtbij en makkelijk. Haar boys vinden het maar wat geweldig om te helpen, dus zo wordt een enting nog een hele happening.


Voor ze het wisten zat het erin en hadden ze dat niet eens in de gaten.
Nadat ik ze heb thuis gebracht ben ik naar een adres gereden waar men vier pups had die ze kwijt moesten. We willen daar dan best mee helpen. Soms kan dat en soms ook niet. Het ligt er echt aan hoeveel we al in fostercare hebben en wat de fosters aangeven nog te kunnen opvangen.
De pups waar ik was gaan kijken zagen er gelukkig goed uit. De man had al 8 honden en vier pups erbij was te veel. Ze hadden vandaag de moederhond laten steriliseren. Geen verdere uitbreiding van de roedel meer daar. Hij kon het toch niet om alle pups mee te geven en hield er één zelf. De andere drie heb ik meegenomen met de mededeling dat als hij zich bedenkt ik de laatste ook nog kom halen.
Ik wilde ze er eigenlijk eerst laten, want ze zaten er goed, maar dat was ook wel weer lastig. Ze moesten nog ontwormt en geënt worden. En als mensen ze wilde bezoeken was dat ook lastig. Nee, ze kunnen beter bij één van ons zitten. En zo had ik er drie kleuters bij. Net zou oud als mijn kleuters. 




De kleuterklas zit nu wel vol hoor. Ik ben niet van de grote groepen, maar meer van individueel onderwijs. Hier houden we het dan bij en misschien dat er van deze pups nog twee doorschuiven.
Ze vonden het maar wat leuk om met elkaar te spelen en te rennen. 
Vanavond waren ze uitgeteld, allemaal! De kleuters waren moe! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten