maandag 21 augustus 2017

Niks bijzonders

Vandaag was het na een lange zomervakantie de allereerste schooldag van Youri. Alhoewel, schooldag kon je het niet echt noemen. Het was meer een kennismaking met nieuwe en oude leerlingen.
Iedereen ging naar z'n klas, kreeg van z'n mentor het rooster en na 2 uur mochten ze weer gaan.
Youri krijgt 13 kinderen in de klas. Stelt natuurlijk nog helemaal niets voor, maar is wel een meer dan 100% toename op vorig jaar. Toen zaten ze met z'n zessen in de klas. Dat is wel heel weinig. Alles wat je uitvreet wordt gegarandeerd door de leraar gezien, ook niet leuk.
Het zal wel weer even wennen zijn voor hem. 06.30 opstaan om dan om 07.15 te beginnen.
En dan wonen wij nog 'om de hoek'. Woon je aan de andere kant van het eiland dan vertrek je uiterlijk om 06.30 van huis om op tijd op school te zijn. En het altijd om 12.40 vrij zijn is ook van de baan.
Ze hebben altijd al op woensdag les tot 14.15 gehad, dat heeft de hele school. Maar nu heeft zijn klas ook nog op maandag en donderdag les tot 14.15. Dat zijn lesdagen van 7 uur. Het begint langzaam op werken te lijken.
Het was overal wel in de media te lezen, maar er zou vandaag een zonsverduistering gaan optreden.
In de VS was hij 100%, op Curacao zou de zon voor 63% bedenkt gaan worden. Geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Ja, wel wat een zonsverduistering is, maar meer hoeveel we daarvan zouden meekrijgen. Het hoogtepunt zou namelijk om 15.40 zijn en dan stond ik op de tennisbaan.
Met de lichten aan? Of in doodse stilte? Nou beiden niet. Als je het niet wist, had je er niets van gemerkt. Ik vond het om 15.40 niet anders dan anders.


Voor de pups was er vanmiddag wel iets anders dan anders. Zij hebben voor de eerste keer een halsbandje om gekregen. Dat voelt raar en zit raar. Ze proberen eerst altijd of het ook af kan. 
Eerst met de poten, maar dat gaat niet. Hier proberen ze elkaars bandje af te krijgen. Het lijkt wel of ze hebben afgesproken, ik sloop die van jou, dan doe jij die van mij. Maar helaas voor hun, ook niet gelukt.


En dan ben je een uurtje verder en zijn ze allang weer vergeten dat ze iets extra's om hun nek hebben hangen. 


Hier wordt nog even gekeken wat de mogelijkheden zijn, maar die waren er niet.
Zo was de dag dus niks bijzonders. Geen heftige zaken rondom de eclips en ook de halsbandscene was snel voorbij. We zouden het bijna saai kunnen gaan noemen, bijna.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten