donderdag 24 augustus 2017

Nuttig

De afgelopen dagen was het weer goed warm. Zo warm dat ik niet eens met de honden uitga, bang dat ze van de hitte bezwijken.
Met die kleintjes ga ik er wel uit, dat moet. Die lopen nu buiten in de straat aan de lijn. De volgende stap is om ze mee te nemen naar een onbekende omgeving. Goed voor de socialisatie.
Vandaag hadden ze al een uitje. Niet dat ze het geweldig leuk vonden, maar nuttig was het wel.
Nuttig op meerdere wijze.
Ze waren namelijk mee een pup ophalen. Een pup die in een tuin woont met nog een zusje, de vader en moederhond. Nou ja, wonen is niet het juiste woord. Ze verbleven er in de tuin in een kennel.
De eigenaresse wil de honden niet. Ze had nooit honden gewild maar had er twee van familie gekregen. Een reu en een teef. Je kunt wel raden wat er daarna gebeurde. Precies, en daar zijn die twee pups nog van. Pups gaan vrijwel allemaal een periode in waarin ze baldadig zijn en slopen. Dat deden die van haar ook. En ook de andere twee volwassen honden waren eigenlijk nog pubers en deden lekker mee. De oplossing die deze mevrouw bedacht had was dat ze dan maar de hele dag in een hok van 1,5m bij 1,5m moesten zitten. De teef met haar twee pups in één zo'n hok en de reu in het andere. Soms mochten ze er even uit. Nu dus, toen ik er éen kwam halen.
Ze wisten van gekkigheid niet waar ze moesten rennen en springen.


Voor de eerste hebben we een fosterplek kunnen creëren, weg uit deze ellende. We hadden al toegezegd dat we zouden helpen. Bang dat er anders andere dingen met de honden zouden gebeuren. Ze moeten dus nog even doorzetten in deze benarde situatie, maar hulp komt eraan.
Gelukkig kan de eignaresse de hulp ook wel waarderen. Ze heeft zelf ook gebeld wat ik al een pluspunt vond. Als bedankje kreeg ik een tas met mango's uit de tuin.

Daarna ben ik met de pup en mijn eigen tuig doorgereden naar de dierenarts.
Mijn tuig kreeg de rabies en de chip. Die zijn nu 12 weekjes en mogen over drie weken het eiland verlaten. 

Onze nieuwste Rescue Paws telg kreeg een lichamelijk onderzoek en de eerste enting. Ze had in haar leventje nog niks gehad. Ze vond het zo spannend!


Maar voor haar nu een nieuwe start. De foster gaat haar lekker verwennen. Beetje spek op de ribbetjes kweken en heel veel liefde geven. En voor die anderen gaan we ook nog iets verzinnen. We laten ze niet stikken in dat kleine hok.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten