vrijdag 18 augustus 2017

Belachelijk

Vanmorgen belde Maud mij op whats app. Ze was op sollicitatiegesprek geweest bij de Albert Hein in de buurt en aangenomen. Vanaf volgende week gaat ze haar bijbaan starten als medewerkster bij de broodafdeling. Eindelijk een vast extra zakcentje wat ze hier op Curacao al had willen hebben. 
Alleen hier is het zo lastig. Het is vrijwel alleen maar horeca en op de meest onmogelijke tijden.
Plus dat ik haar altijd zou moeten halen en brengen. Maud heeft wel heel veel oppaswerk gedaan.
Bijna het gehele resort hier in de buurt zoekt nu een nieuwe oppas, zo veel adressen had ze daar.
Maar een vast inkomen was het natuurlijk niet. Ze wist nooit precies wanneer ze gevraagd zou worden.
Vanaf nu wordt dat anders. Een lekker zakcentje en ze kan er zelf nog eens heen fietsen ook.
Naast de Albert Hein zit het gezondheidscentrum. Omdat een bepaald zalfje op was en ze nog steeds niets had gehoord na haar inschrijving bij de huisarts, is ze maar eens langs gegaan.
De inschrijving was nog niet verwerkt. Daar stond vier weken voor. En pas daarna zou ze gebeld worden voor een kennismakingsgesprek. Tja, daar kon niet meer op gewacht worden.
Ze wilde heel graag een aantal artikelen bij de apotheek bestellen waar eigenlijk een (herhalings) recept van de huisarts voor nodig is. Een recept van hier werkt niet, dus had ze er toch echt één van daar nodig. Om die te krijgen moest er een recept geschreven worden. Kosten €13,00.
Toen moest ze haar eigen medicatie voorschieten omdat de inschrijving nog niet in orde was.
Het zalfje dat nodig was werd ook berekend. Of ze even €48 voor een tube wilde betalen.
Daar heeft ze vriendelijk voor bedankt. Dat zalfje hebben we namelijk hier ook. En Maud was mee toen we het gehaald hadden en kon zich herinneren dat het absoluut geen 96 gulden was.
Nee dat herinnerde ik mij ook. Hier doen ze voor particulier verzekerde helemaal niet moeilijk. De botica krijgt zijn geld via jou en hoe je het daarna declareert zal ze worst wezen. Eigenlijk is er dan ook veel zonder recept te kriigen. Vast dit zalfje ook.
Ik ben met de naam op het papiertje naar de botica gegaan en heb twee tubes gevraagd. 
Het was geen enkel probleem. Hier vraag je bij de apotheek naar wat je nodig hebt, dan plakken ze de sticker van het product op een zakje. Daarmee ga je in de rij staan van de drogist waar de apotheek bij in zit. Als het betaald is ga je weer in de rij bij de apotheek en krijg je het product pas mee.
En wat was ik nu kwijt voor twee tubetjes zalf waar Maud voor één €48 voor moest betalen?


Precies! 23,33 gulden voor twee tubes. Dat is nog geen €6 voor een tube. Zes euro!! En in Nederland €48 wat ze niet eens terug krijgt. Dit product viel namelijk volgens wat Maud vertelde niet onder de verzekering. Nou of dat nou wel of niet zo is maakt niet eens uit. Het is ronduit belachelijk dat hetzelfde product in Nederland €42 meer kost dan hier! Zo wordt zorg wel duur ja!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten