maandag 31 juli 2017

Bloemetje of twee

Nu we er toch zijn kunnen we ook meteen maar de verjaardag van mijn zus vieren.
Alle andere jaren waren we met Pasen in Nederland. Dit is de eerste keer sinds lange tijd dat we met haar verjaardag in de buurt zijn. 
Al die tijd sinds we op Curacao wonen stuur ik elk jarig familielid een kaartje. Lang leve greetz of Hallmark die er ook nog eens voor zorgt dat de kaart op tijd aankomt. Zelf kan ik dat namelijk niet, met de post op Curacao kan het tussen de twee weken en de twee maanden duren. Nu is het verschil hooguit een dagje doordat bijvoorbeeld de post niet meer op maandag wordt gebracht.
Dit jaar dus geen kaart voor mijn zus maar een live gegeven dikke zoen en een bos bloemen.
En dan ook maar een bos bloemen voor mijn ouders. Die vieren morgen vast met ons dat ze in september 45 jaar getrouwd zijn en 45 jaar geleden op 1 augustus in ondertrouw gingen. Omdat we er in september niet bij zullen zijn doen we morgen een pre viering. En daar hoort ook een bloemetje bij.


Maud had vandaag afgesproken met een vriendin uit Curacao. Zij is hier nu op vakantie dus was het leuk om nog een keer af te spreken voor ze weer terug ging.
De vriendin van Maud woont haar hele leven al op Curacao en had net zo weinig ervaring met het openbaar vervoer als Maud. Ze hadden afgesproken in het centrum van Den Haag.
De vriendin kwam met de trein, Maud werd vanmiddag gebracht maar zou terug komen met de bus. We hadden van te voren uitgelegd waar de bus in het centrum stopten.
Om 16.30 kreeg ik een berichtje met de vraag waar die bussen nou precies stonden. Ik kreeg er een lokatie bepaling bij en een soort 'HELP, wat een gedoe dat openbaar vervoer' oproep.
Gelukkig ben ik geboren in Den Haag en ondanks alle veranderingen in het centrum weet ik nog redelijk waar alles rijdt.
In haar lokatie bepaling heb ik getekent waar ze moest zijn met een geschreven uitleg erbij.


Volg deze weg was de opdracht en als je de bus niet vindt neem je tram 4. 
Maar alles is goed gekomen. Wat is het dan heerlijk dat je op zoveel plekken WiFi hebt of een niet al te duur telefoonabonnement met 4g.
Het is echt wennen voor de kinderen hoe alles werkt wat betreft routes, ov chipkaarten, inloggen uitloggen en poortjes bij ingangen. Voor Maud wordt het vast snel gewoon. Die heeft vanaf 1 september haar studenten ov jaarkaart. Ze was van plan hem veel te gebruiken. Gelijk dat ze heeft. Het is het laatste wat nog vrij aan studenten door de overheid wordt verstrekt.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten