woensdag 19 juli 2017

Niet schokkend

En daar was er weer één, Don heette hij deze keer. Het gaat natuurlijk op alfabet dus na Charlie kwam de d van Don. Waar hebben we het dan over? Over een tropical wave of tropische storm. 
Ik had er nog maar geen melding van gemaakt, want tot nu toe hebben alle stormen die aangekondigd werden het eiland overgeslagen. Je gaat er langzaam vanuit dat dit met elke storm zo is. Ik had dus wederom niets opgeruimd of binnen gehaald. Vanmorgen was het op Facebook wel een veelbesproken onderwerp. De lucht was goed donker en meteo bracht plaatjes waarbij we toch wel moesten gaan denken aan flink veel wind en regen.


En dat op de dag dat Maud een introductie duik ging doen. Ja, een introductieduik vier dagen voor je vertrekt. Beter laat dan nooit toch! We hebben vanmorgen maar even gebeld of het wel doorging.
Het leek mij geen verstandig plan als het zou gaan onweren om dan in het water te liggen.
Ze vonden het niet nodig om het te cancelen, nou dan zullen ze wel gelijk hebben.
En dat kregen ze ook. Er hingen dreigende luchten en er viel zeker ook een hoop regen, maar niet schokkend.
Terwijl ik wat zat te internetten was Maud vissen van dichtbij aan het bekijken. Ik had eigenlijk gepland om in die tijd op een bedje op het strand te liggen. En na de duik zouden we ook blijven, maar dat plan viel wel in duigen. Het was nat en fris, niet echt strandweer. Het was dan ook behoorlijk uitgestorven.


Maud heeft een prima duik gehad. Regen of niet, voor haar maakte dat onder water niet uit.


Ondertussen zaten in de tijd dat wij weg waren de honden binnen. Het was buiten echt nat, flinke plassen stonden in de tuin.
Zelfs mama hond was uit zichzelf naar binnen gekomen. En dat niet alleen, ze nam het er ook meteen maar van en kroop op de bank. Ze heeft daar echt bijna de hele dag gelegen. Ik snap het wel. Zo'n kans moet je pakken. Nou, van mij mag ze hoor.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten