vrijdag 7 juli 2017

Mazzeltje van de dag

Vandaag hebben we onze rijbewijs soap weer vervolgd.
Maud vertelde dat ze nu geen nummertje hoefde te trekken, omdat ze al geweest was en haar papier al op een stapel lag. Ik had er een hard hoofd in, eerst zien dan geloven. En wat als het niet zo was en de nummertjes ook al op waren? We besloten het er toch op te wagen. Bij aankomst oogde het angstvallig rustig. Was dit de start van nog meer ellende? Of zou nu toch echt het gros van het eiland zijn rijbewijs hebben opgehaald en was het gewoon rustig. Het bleek het laatste te zijn. Bij binnenkomst waren er nog gewoon nummertjes en zaten er maar 10 mensen te wachten. Maud legde uit waarvoor ze kwam en vertelde dat haar was gezegd dat ze er tussen door mocht. En jawel, dat mocht inderdaad.
Het is bijna een ongelofelijk einde na zo'n enorm lange aanloop, maar binnen een half uur was daar dan dat fel begeerde roze pasje.


Nu dus volgende vrijdag nog een laatste keer die kant uit om de echtheidsklaring op te halen en dan hopelijk nooit meer naar het rijbewijs kantoor.
Vanmiddag werd ik gebeld voor het tweede mazzeltje van de dag. Er was een bedrijf dat hondenvoer over datum had. Of we interesse hadden om een deel op te komen halen. Natuurlijk hadden we interesse. Ik verliet het pand weer met 10 zakken puppenvoer en 10 zakken voer voor volwassen honden. Geweldig. Dit kan weer onder de fosters uitgedeeld worden.
Het puppenvoer kwam wel heel goed uit. Het waren namelijk zakken met hele kleine brokjes. 
Mijn eigen kleine fosterpups waren nu ook op de leeftijd gekomen dat ze bijgevoerd konden gaan worden. Ik was heel benieuwd wat ze er van zouden vinden. Ik begon dan ook met een klein bakje brokken geweekt in met water aangemaakte Brinta.
Ik had gedacht dat ze het maar raar zouden vinden en er misschien een beetje aan zouden likken.
Nou, ze vlogen erop! 


Onder toeziend oog van oom Goofy die de boel goed in de gaten hield werden de bakjes leeggegeten en zorgvuldig uitgelikt. Dit was dus een succes. Morgen meer. Eerst maar eens met kleine beetjes beginnen om de darmen aan vast voedsel te laten wennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten