zaterdag 8 juli 2017

Waar je mee omgaat....

Onze honden hebben een voorbeeldfunctie. Ze laten zien hoe je kunt spelen, hoe het bedelen in z'n werk gaat en wat er allemaal wel en niet mag. Niet dat ze zich daar iets van aantrekken, maar dat is een ander verhaal.
Dat ze hun vaardigheden aan fosterhonden leren is natuurlijk prima. Maar blijkbaar hebben ze Tommy ook goed geinstrueerd. 
Je zou bijna denken dat we er een hond bij hebben. Als ik de etensbakken op het aanrecht in orde maak duikt Tommy altijd meteen die bakken in. Hij eet dan de hondenbrokken op.
Om dit te voorkomen geef ik hem nu eerst eten en terwijl hij eet vul ik de bakken. Het is niet dat ik er een probleem mee heb dat hij hond wil zijn, maar de daadwerkelijke honden krijgen minder door deze vulvraat. 
Ook hondenkoekjes gaan er prima in bij Tommy. Ik geloof dat hij ze zelfs nog liever heeft dan z'n eigen snoepjes.


En als dan de rest ligt uit te buiken doet Tommy ook mee. Ook op z'n rug natuurlijk, net als de rest als die er ontspannen bij ligt.


Het is wel heel erg fijn dat Tommy zich inmiddels zo ontspannen en prettig voelt. Dat is natuurlijk een tijd wel anders geweest. Hij kan en durft zich nu vrij te bewegen en doet gewoon zijn eigen ding. Klimt is in een boom of vangt een kakkerlak. Ook is hij vrienden met Goofy. Daar mag hij onderdoor lopen en Goofy likt hem dan weer aan z'n bek. De rest tolereert de kat en de kat hun. 
Waar je mee omgaat wordt je mee besmet, dat is hier wel duidelijk. Ik hoop alleen niet dat dit ook voor mij geldt, toch??


Geen opmerkingen:

Een reactie posten