zondag 16 juli 2017

Spannend nachtje

Nadat iedereen vannacht onrustig had geslapen door het missen van Tommy, werden we vanmorgen blij verrast met gemiauw voor de deur. Daar stond hij dan om 08.00 uur.
En blij dat hij was! Wij trouwens ook. Man, wat kan je daar een kopzorgen van hebben.
Ik zag het al voor me. Alles in gereedheid gebracht om over precies een week Tommy mee te nemen naar Nederland, Tommy weg. Het zal toch niet. En nee, gelukkig inderdaad niet.
Ik weet niet waar hij gezeten heeft, maar eten hadden ze er in ieder geval niet. Hij had een honger!
Gevreten heeft hij, achter elkaar alles op.


En na de nodige aandacht is hij in een hoekje in slaap gevallen. Het is vast een spannend nachtje voor hem geweest. Ik hoop maar dat hij ervan geleerd heeft.


Tommy weet het nog niet, maar volgende week zondag mag hij niet naar buiten. Het zal me niet gebeuren dat het tijd is om te gaan en de kat nergens te bekennen is. Nee hoor, die krijgt die dag huisarrest, en de twee weken erna ook. Een beetje uitgestelde straf na dit avontuur. Al zou hij hoe dan ook niet meteen in Nederland naar buiten mogen.
Niet alleen Tommy had honger vanmorgen. De kleine pluizenbollen vinden hun maaltijd ook iets om naar uit te kijken. Net als de mama, die staat zelfs te trappelen van ongeduld als je met de bak aankomt.
De pluizenbollen eten op kleur. Zwart met zwart en bruin met bruin. Meestal binnen een minuut zijn ze gewisseld. Dan is er weer één die een ander bakje lekkerder vindt. Of zouden de jongens alleen uit het blauwe bakje willen eten? Ik kan daar nog wel begrip voor opbrengen. Dat roze is ook wel erg roze.


Vanmiddag heb ik ook weer mijn best gedaan om de boca Sami mama te vangen.
De vorige keer met de vangkooi lukte niet. Dit keer had ik gehakt bij me en een slaapmiddel.
Dat middel geef je op gewicht en daar kan je dan bij hele bange honden een kleine marge bovenop geven. Dat had ik maar vast gedaan. Zag de bui al hangen. Helaas was het niet genoeg.
Ze ging wel liggen, maar als ze hoorde of zag dat er ik in de buurt kwam stond ze op en liep ze weg.
Wat frustrerend! Ik wil het voor mijn vakantie geregeld hebben.
Toen ze zelfs weer het huis in aanbouw in liep heb ik het opgegeven. Volgende keer weer proberen en dan nog meer slaapmiddel. Het is niet anders.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten