zondag 27 november 2016

Uitslag

Vannacht om 02.30 stond Youri aan mijn bed. Hij had last van huiduitslag die erg jeukte en of hij even koel mocht afdouchen. Al slaperig hoor je het aan en denk je het zal wel, maar 's morgens was wel duidelijk dat er inderdaad forse uitslag was.


Nou schrik ik niet snel en nu ook niet. Ik ben de afgelopen weken op Facebook heel veel berichten tegen gekomen van mensen die hetzelfde als Youri hadden. Huiduitslag en jeuk. Dit hield een paar dagen aan en dan trok het vanzelf weer weg. Iedereen heeft hetzelfde, zika. Één van de vervelende ziektes die overgebracht wordt door de mug. Het worden steeds meer ziektes waar je last van kunt krijgen. Eerst was het alleen Denque, toen ook chikongunya en nu dus ook zika. 
Het vervelende is dat je er weinig tegen kunt doen. Op beide fronten niet, niet aan de ziekte maar ook niet aan de preventie. Je kunt Deet smeren wat je wilt, ze prikken je toch wel. Onder een klamboe slapen werkt ook niet, deze muggen prikken net zo goed overdag. En als je dan één van de gelukkige bent is het een kwestie van uitzieken. 
Nu het zo veel geregend heeft zal het aantal muggen alleen nog maar toenemen. Er zijn zoveel broedplaatsen mogelijk door het vele afval dat overal ligt, dat het ondoenlijk is de illusie te hebben ze uit te roeien. Hopelijk blijft de ziekte mij bespaard. Ik heb echt geen tijd voor dit soort dingen. Erik heeft het een maand of wat terug ook al gehad. Alleen Maud en ik dus nog niet, houden zo.
Vandaag kreeg ik weer een update over Renzo.
Renzo heet nu Snoop (dog) en doet het zo ontzettend goed in Nederland! Hij heeft mij echt tot tranen geroerd. Ik had niet verwacht dat hij binnen een maand al helemaal gewend zou zijn. Maar dat is hij dus wel, meer dan dat zelfs!
Hij is al een tijdje helemaal zindelijk binnen, begrijpt het hondenluik en heeft vandaag het luik gebruikt om in de tuin te plassen. Hij begrijpt dus ook de bedoeling ervan.
Hij geniet enorm van de uitlaatmomenten. Hij heeft tegenwoordig een massieve bal met een lichtje. Die bal gaat altijd mee. Daarom dus ook dat lichtje, want bij de avondrondes was de bal niet meer te vinden. Hij voelt zich inmiddels zo happy dat hij speelt en rent met andere honden. 
Ik kan wel stellen dat deze plaatsing een groot succes is. Echt een geweldig happy end.
Zie hier nog even hoe hij binnen kwam. En daarna de foto van een gelukkige Renzo met bal in Nederland. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten