vrijdag 4 november 2016

Spamberichten

Ik blijf jullie verder volspammen met nieuws over Renzo.
Renzo z'n tweede dag is goed verlopen. Hij heeft eindelijk geplast. 
Hij had dat wel op Schiphol buiten gedaan, maar daarna niet meer. Hij snapte nog niet dat het uitlaten functioneel was en niet alleen maar voor de lol. Telkens tijdens het uitlaten deed hij dus niks. 
Tot vanmorgen dan. Toen had hij gepoept, maar nog niet geplast.
Nadat hij bijna 1,5 dag niet geplast had liet hij het eindelijk vanmiddag buiten lopen. Je had er een emmer mee kunnen vullen. Dat zal hem wel flink opgelucht hebben.
Ik had het baasje van Renzo verteld over de voorliefde voor een bepaald speelgoed. Hij was hier helemaal gek op een bepaald balletje wat ik uit Nederland gekregen had. Zij had er ook meteen éen gekocht. En vandaag speelde hij er al mee. Lekker vertrouwd. Net als die bank trouwens. Zo voelt zijn nieuwe huis snel als thuis. 


Gisteren in de namiddag kreeg ik een berichtje van iemand die vertelde dat haar man twee honden had gespot op een afgelegen plek. Het is een helaas bekende dumpplek op het eiland. 
Voor de lezers op het eiland, het gaat om bullenbaai.
Degene die de honden gespot had zag wel dat ze erg mager waren maar wist verder niet zo goed hoe verder.
Omdat het al richting schemering ging kon ik verder ook niet zo veel meer. Vanmiddag ben ik gaan kijken. Het was even zoeken, ik had het bijna opgegeven totdat er ineens een koppie uit de struiken op dook. Aha, daar zaten ze dus. Toen ik mijn auto stopte verdween het koppie direct weer in de struiken.


Ze hadden een soort schuilplek tussen de prikkelplanten gecreëerd. De één stond wat verderop in de hut, de ander lag vooraan in een soort kuil. Op de eerste foto al zichtbaar, maar hier nog een stukje beter.


Ze waren beide erg bang en waren niet van plan uit hun hut te komen. Ook mijn meegenomen brokken waren niet echt interessant. Niet omdat ze geen honger hadden, ze waren mager genoeg, maar ik denk eerder dat ze hondenbrokken echt niet kenden.
Nou ja, dan maar over op plan b. En dat was vanmiddag terug komen met leverworst.
Plan b vonden zij ook een beter plan. Voor leverworst kwamen ze wel in beweging. Nu was ook meteen erg zichtbaar hoe mager deze twee zijn.


In de tijd dat ik thuis was is er nog iemand geweest die de honden gespot had. Geen idee wie, maar er stond bij mijn komst voor plan b een bak water en voer. Die stond er nog niet nadat ik ze de eerste keer gezien had.
Wie weet is het een bloglezer? Als dat zo is kunnen we samen een plan bedenken.
Nu hebben we het gehouden op voeren en vertrouwen kweken. 


Morgen gaan we weer. Net zolang totdat ik ze kan oppakken en meenemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten