zondag 6 november 2016

Goed voorbeeld

Je hebt Curacaose honden en je hebt Nederlandse honden, echt hoor er zit verschil in.
Er is toch geen Nederlandse hond zo gek om midden op de dag in de zon te gaan liggen!
De westpointers wel hoor, die nemen het er even van.
De dames dan he, de heren zijn niet zo van het zonnebaden.


De heren, of eigenlijk de heer want het is er nog maar één, heeft de taak het fort te bewaken.
Dat doet hij dan ook vol overgave. Mochten er buurthonden door de hekken gesignaleerd worden dan zal hij dit melden. Zijn harem komt dan direct overeind om mee te blaffen. Ze laten graag zien of voornamelijk horen dat er met deze roedel niet te sollen valt. Zo, het is maar dat je het weet!
De kleinste van het stel weet het allemaal nog niet zo. Meerennen, mee blaffen, ze kijkt erna en twijfelt nog. Meestal duurt het niet zo lang, dan doen ze net zo hard mee. Ze hebben geen idee waarvoor ze eigenlijk blaffen, maar het spelletje bevalt vaak wel.
We zijn vandaag met een bescheiden spelletje begonnen. Pupjes van de straat hebben geen idee hoe ze kunnen spelen. Die hebben echt het voorbeeld van andere nodig. Dit kleine balletje van touw is goedgekeurd. Daar is al even mee gespeeld.


Het kleine ding hangt erg aan ons. En dan voornamelijk mij, maar ik ben ook het meest met haar in de weer. Als het klopt zoals ze aangetroffen is, was ze al die tijd op straat met haar moeder. Er was wel een huis in de buurt, maar dat staat leeg. Het zou nog kunnen zijn dat ze achtergelaten zijn, maar dan nog was ze tot vrijdag met haar moeder. Die is nu weg gevallen en dat merk je wel. Ze is de hele tijd in de buurt. Ben ik op het toilet met de deur dicht dan staat ze voor de deur te piepen.
Normaal doe ik altijd 's nachts de pups in de buitenkennel, maar nu niet. Een pup alleen die binnen al zo aan mij hangt, dat wordt helemaal niks in de kennel. Ik heb het niet eens geprobeerd.
Ze heeft gisternacht heerlijk op een eigen kussen naast mijn bed gelegen. Twee keer piepte ze wat en stak ik mijn hand uit. Dat was genoeg om haar weer verder te laten slapen.
Vanavond ligt ze er dus weer. Zij blij, wij blij. Nu kunnen we allemaal rustig slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten