dinsdag 22 november 2016

Overstroming

Of we een regenseizoen hebben en of die al begonnen is? Ja echt wel!
Wat een water is er vandaag weer naar beneden gevallen.
Er viel zo veel dat de grond inmiddels verzadigd is. Dat betekent dat het een andere uitweg gaat zoeken en dat was de weg naar het zwembad. We kunnen nu een Turks modderbad nemen.


Tot zo ver is het grappig. Dat modderbad komt ook wel weer goed, maar het water kwam hoger en hoger tot het zwembad niet alleen vies was maar ook nog eens overstroomde.


En het water richting kennel stroomde. 
Daar was de grond ook al zo verzadigd dat het niet meer om de kennel heen kon maar erin ging. We hadden al een evacuatieplan gemaakt voor de kleintjes. We hadden met een puppenren een plek onder het afdak aan de achterkant bedacht. Gelukkig was na twee keer met de trekker erdoor heen de regen opgehouden en konden de pups blijven waar ze zaten.
De twee brutaalste keken het allemaal eens van een afstandje toe.


Deze twee dames doen het prima. En zoals meisjes zijn kibbelen ze zelfs al met elkaar.
Het derde meisje heeft een terugval. Ik ben heel benieuwd hoe ik haar morgenochtend tref.
Het reutje kijkt inmiddels helderder uit zijn ogen, maar blijft wat bang.
Vanmiddag ben ik bij de dierenarts geweest om te overleggen. We zijn nu een week verder en ik zie nog niet bij alle vier het gewenste resultaat. 
Wat we wel gezien hebben is dat ze na de ontworming die ze vorige week gehad hebben flink wat zijn kwijtgeraakt. Zo vies om te zien en zo walgelijk dat zo'n lange worm in zo'n klein lijfje zit.
Ik heb op advies van de arts ze vandaag weer ontwormt en krijgen ze wat tegen de diarree. Ze zijn er nog niet. Zelfs die twee brutaaltjes niet. Ze zijn nog niet uit de gevarenzone.
Ondertussen werden binnen de spelletjes uit de kast gehaald. Je moet toch wat met dit druilerige weer.
Nee geen rummicub of yahtzee, maar een spel voor de honden. Ik had een hele lieve donatie gekregen. Een denkspel voor de honden. En dan niet zo'n moeilijke. Het was eigenlijk een kerstkado en ik had echt het idee het onder de kerstboom te leggen, maar dit was er zo'n mooi moment voor.
Het was een groot succes. En weet je wie het spel als eerste doorhad? Juist ja, de kleinste.
Haha, die kleine opdonder liet die grote wel eens even zien hoe dit moest.


En zelfs Dunya kwam nog even kijken. 


Echt super grappig om te zien hoeveel plezier ze ervan hadden. Dank je wel Lisanne, Miriam en Bart, heel veel dank namens de hondjes. Jullie andere kadootjes leg ik onder de boom (denk ik )



Geen opmerkingen:

Een reactie posten