vrijdag 25 november 2016

Lekker krenterig

Ik was vandaag helemaal in mijn nopjes. 
Het was namelijk een echt Hollands dagje. Ook qua grijs weer en nattigheid, maar daar doel ik niet op. Nee, ik verwijs eigenlijk meer naar de Hollandse krenterigheid. Daar was het vandaag een echte topdag voor. 
Het was black friday. Een echte van origine Amerikaanse shopdag met enorme kortingen. Als ik al het woord korting hoor ben je me kwijt. 
Na alle schoonmaakklussen bij de pups en het voeren van de honden ben ik op pad gegaan. 
Vorig jaar was ik goed geslaagd bij de Bruna. Die stond nu dus weer met stip bovenaan om als eerste te bezoeken. En met succes. Ik heb een stapeltje nieuwe boeken gescoord. Nu waren ze vijf gulden per stuk. Normaal zijn ze 49,95 per stuk. Dat is toch mooi 44,95 per boek wat we in de zak steken.


Ik ben hier niet de enige die leest. Maud heeft veel genen van mij overgenomen waaronder de leesgenen. En dan leest ze ook nog hetzelfde genre. Dat maakt het wel makkelijk. 
Daarna in dezelfde mall waar de Bruna zit nog even bij de DA drogist gesnuffeld en bij Jamin wat gehaald. De eerste kerstkadootjes zijn binnen.
En de kerstboom trouwens ook, maar dat is weer een ander verhaal.
Ik las gisteren dat de echte bomen uit Canada weer gearriveerd waren. Vorig jaar had ik ook zo'n boom gekocht en dat was zo bevallen! Echt, ik ben niet geboren voor nep. Niet aan en in mijn lijf en ook niet qua boom. Ik heb één kerst naar een neppert gekeken en dat is het gewoon net niet. 
Ik mis de geur. 
Dus op naar de kerstbooms, want ook daarvan had ik op Facebook een advertentie gezien van black friday. 
Ja, die winkel heet hier echt kerstbooms. Ik denk dat ooit iemand dat bord gemaakt heeft die niet zo goed was in de Nederlandse taal. Kerstbomen, kerstbooms, we begrijpen wat ze bedoelen.
Er waren nog niet zo heel veel mensen die dachten aan een boom. Eigenlijk waren er helemaal geen mensen die vandaag dachten aan een boom. Ik was welgeteld de enige. En ik had nog wel gedacht dat het volle bak zou zijn nu de kerstbooms in de korting waren. Enne korting, korting? Het was angstvallig stil en nergens hing ook maar iets aan van black friday. Maar ik had het toch echt goed gelezen. Dan maar even vragen. De eerste wist van niks, de tweede haalde de derde erbij en de vierde wist me te vertellen dat er 25 gulden per boom afging. Toch wel dus! Zo blij als een kind ging ik weer op zoek naar de ultieme boom. En ik hoefde niet eens lang te zoeken. Hij stond gewoon voor me klaar en riep neem me mee, wat ik natuurlijk gedaan heb. 
En zo heb ik dus ook de boom. Alleen staat hij nog buiten in een hoekje. Het is me nog wat te vroeg om hem nu al neer te zetten. Maar voor de geur zou ik het best willen doen. Ik kan zo van die geur genieten. Ik heb hem in de auto gewoon zitten inhaleren. Heerlijk! 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten