zondag 2 oktober 2016

Rustige zondag

Het was een heerlijke rustige zondag vandaag.
De wolken zorgde opnieuw voor een aangename temperatuur. Een ideaal moment om de spullen die we opgeborgen hadden voor orkaan Matthew weer buiten te zetten.
We hadden het binnen eten nu wel weer gezien. Juist dat altijd buiten zijn en buiten eten is zo heerlijk van hier. Of het nou oktober, januari of maart is, we zitten altijd buiten.
Zondag is ook zo'n dag dat we vaak met de honden gaan wandelen. Maar nu het zo flink geregend heeft is het overal modderig. Zeker op de plek waar wij vaak lopen.
Om de honden toch hun pleziertje te geven heb ik ze getrakteerd op een lekkere kluif.
Onze eigen honden weten daar wel raad mee. 

Het zijn de fosterhonden die vaak eerst niet weten wat ze er mee moeten. Pas als er ergens een aangekloven gevonden wordt en dus de geur en smaak van het bot tevoorschijn komt, weten ze wat de bedoeling is.
Sientje had niet eens tijd om te gaan liggen. 


Staand kauwen en dan weer ergens anders heen lopen en daar weer verder kauwen. En maar om je heen kijken of er geen andere honden komen die jouw lekkers af willen pakken. Nou die zijn er niet. Die honden wel, maar die pakken niet af. Die zijn zelf veel te druk met kauwen.
Renzo weet inmiddels wel wat het is en hoe het werkt. Heerlijk vindt hij het, je doet hem er een groot plezier mee.


Renzo is echt op zijn gemak bij ons. Je ziet hem nog dagelijks groeien. Was hij eerst nog angstig bij onverwachtse bewegingen, nu blijft hij gewoon staan. Zijn kleine staartje staat nu vaak rechtop en hij voelt zich een hele vent. Vanavond hadden we visite. En dan komt de beschermende waakse Renzo weer tevoorschijn. Kom niet zomaar ineens uit je stoel, want Renzo laat wel even weten dat hij dat niet oke vindt.
Gelukkig was onze visite totaal niet bang voor honden. En dus ook niet onder de indruk van Renzo. Maar als je dat wel bent kan ik me voorstellen dat je hem eng vindt. En wij maar zeggen, hij doet niks hoor. Maar als je hem ziet grommen en daarbij zijn tanden ziet begrijp ik dat je misschien twijfelt aan onze woorden. Ondertussen ben ik uitstekend beschermt. Ja alleen ik, ik ben nog steeds als een soort heilige voor hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten