dinsdag 11 oktober 2016

Educatie en socialisatie

Vandaag was het een vrije dag voor vele op het eiland. 
Op 10-10 viert men hier de onafhankelijkheid van Nederland. Nou ja vieren is een groot woord. 
Ik geloof dat men vooral geniet van het extra lange weekend.
Zo'n dag als vandaag is een uitstekend moment om aan educatie en socialisatie te doen.
We hebben sinds vorig jaar een shoppingmall op het eiland. Deze mall heeft bij de opening een wedstrijd gehouden. Iedereen kon aangeven waar ze een door de shoppingmall aangeleverd bedrag graag aan wilde besteden. Sarah, ook één van de grote dierenredsters op het eiland had aangegeven het geld graag te willen besteden aan het dierenwelzijn. Daar is geen potje groot genoeg voor, maar met kleine stapjes kom je er ook. Sarah heeft deze wedstrijd gewonnen en mag nu regelmatig events organiseren. De verschillende stichtingen zijn dan welkom met hun diertjes om te aaien en knuffelen en nog belangrijker, om te vertellen hoe om te gaan met huisdieren. 
Het was vandaag een prima dag. Zoals we al gehoopt hadden was het lekker druk.


Wij hadden drie pups mee die twee weken geleden nog in een doos gevonden werden.
Sarah had drie flessen kittens van vier weken mee.
Vooral de kinderen vonden het prachtig. De volwassen zijn dan nog wat terughoudend en vinden het wat eng, maar gelukkig mogen de kinderen dan wel aaien. Als ze dan zien dat het oke is en prima gaat komen de ouders ook dichterbij.
We zijn er niet om de dieren te verkopen. Als we dat zouden doen verlagen we ons naar hetzelfde erbarmelijke niveau als sommige dierenwinkels. Het aanschaffen van een dier mag absoluut geen momentaankoop zijn.
Als mensen serieus interesse hebben schrijven we hun nummer op en bellen we ze over een paar dagen terug. Dan kijken we of ze nog steeds interesse hebben en of ze wel als baasje geschikt zijn.
Uiteindelijk is adoptie leuk, maar persoonlijk vind ik het net zo belangrijk om kinderen kennis te laten maken met dieren. Je ziet het gewoon gebeuren dat vriendjes elkaar zeggen dat het niet eng is en je het hondje wel kunt aaien. Het bange vriendje gaat dan toch nog overstag, yes een winpunt.
Voor de hondjes en kittens zelf was het intensief maar zeer leerzaam. Qua socialisatie is dit natuurlijk geweldig. Maar moe wordt je er wel van.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten