vrijdag 21 oktober 2016

Miss flip flop

Natuurlijk is het fosteren van daklozen honden fantastisch.
Ja, zeer dankbaar en vol voldoening.
Maar zal ik dan ook maar eens een mindere kant vertellen?
Wij fosteren nu miss Flip Flop(py). Gek op flip flops en als die niet voorhanden zijn beginnen we gewoon aan de nieuwe schoenen van Erik.
Op zich is het hebben van een hond met een schoenentick wel positief. Kijk, Erik heeft ervan geleerd.
Elke dag als hij thuiskomt en zijn dichte schoenen omruilt voor flip flops gaan zijn dichte schoenen netjes in de kast. Pluspuntje dus.
Maar bij Youri ligt dat toch anders. Ondanks vele waarschuwingen dat als hij de boel niet opruimt Floppy weer met z'n schoenen er van door gaat, komt hij niet echt in beweging.
Misschien is het de leeftijd, het geslacht, ik weet het niet. Het lijkt hem weinig te interesseren. 
Hinderlijk is het wel.
Ik vind het gewoon zo zonde van alle schoenen en slippers die gesloopt worden.
Helaas bij Youri dus al twee paar. Als ik nu z'n kamer in loop en er ligt weer wat krijgt hij direct orders het op te ruimen. Natuurlijk is de kern dat floppy het niet mag doen, maar door het op te ruimen valt er niks te halen en blijft alles heel. 
Maar gisteren was het dus weer mis. Miss Flip Flop had een slipper gescoord bij Youri.
De gehele bovenkant was opgevreten. Echt niet grappig. Niet leuk omdat ik dan weer een paar vrijwel nieuwe slippers kan weggooien en niet leuk omdat het ook niet goed is voor Floppy.
Daar hadden we 's nachts goed last van.
Miss flip flop had wat last van al die taaie stukken slipper op de maag. Dat moest er uit en wel op het beste moment van de dag, midden in de nacht. En dan ook nog om 04.30 uur. 
Na drie keer overgeven en opruimen was ik er wel klaar mee. Dan maar naar buiten. Daar mag je zo veel slippers uitkotsen wat je wilt. Waarschijnlijk was ze uitgekotst want we hoorde haar alleen maar buiten blaffen. Hoogst irritant dat ze naar elke overvliegende vleermuis of voorbij kruipende mier moest blaffen.
Om 05.30 waren we dat weer zat en hebben we haar weer binnen gehaald. Als voor Erik dan de wekker om 06.30 gaat is dat niet grappig. Gelukkig had hij nog wat reserve energie die hij had opgebouwd op Bonaire. 
Vandaag was miss flip flop weer helemaal de oude. 
Youri moet het maar gaan doen met 1 paar slippers. Ik hoop dat hij door heeft en begrijpt dat als deze opgevreten worden hij niks meer heeft. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten