zondag 30 oktober 2016

Goede foto's

Sandra, als jij voor goede foto's zorgt dan zetten wij de honden op Facebook.
Deze vraag kreeg ik van de week gesteld. Het ging om Floppy en Luna 2. Deze zijn bij mij via Feed Friends Foundation. Maar wil ik wel goede foto's leveren? Wil ik wel afscheid nemen?
Aankomende woensdag gaat toch echt Renzo vertrekken. De week erop is het de beurt aan Sientje.
Al dat afscheid valt niet mee. Aan iedereen die mij vraagt hoe het is om te fosteren zeg ik altijd dat alleen het afscheid nemen zwaar is. Het hele proces ervoor is een zeer dankbaar en mooi iets.
De liefde en dankbaarheid die je van de honden voelt en krijgt is onbetaalbaar. Daarom is het afscheid nemen ook zo verrekte moeilijk. Je weet en ziet hoe blij de honden bij je zijn. Dat wil je graag zo houden. Je wilt dat ze het minstens net zo goed krijgen of nog beter. Maar dat is soms lastig.
Natuurlijk heb ik invloed op de plaatsing. Als ik geen goed gevoel bij iemand heb zal ik de keuze maken de hond er niet te plaatsen. Soms moet iemand eerst een kruisverhoor ondergaan of ga ik kijken op de lokatie. Alles om te voorkomen dat een dier ongelukkig wordt. En ik daarmee ook.
Maar ja, de feestdagen komen er aan en dat betekent top drukte voor de stichtingen. Helaas bestaat hier de rare traditie dat je met kerst je huis en tuin opruimt. Nou vind ik dat nog wel oke, maar niet dat de hond die toch al oud, vies, ziek of zwanger was ineens niet meer welkom is. Het regent dan meldingen van hulpvragen van mensen die ergens een hongerige hond vinden.
Hoe meer lege fosterplekken we hebben, hoe meer honden we kunnen opvangen. Dus toch maar foto's voor adoptie.



Van Luna zijn ze goed gelukt. Die staan nu online. Ik hoop iemand voor haar te vinden in Nederland.
Eigenlijk was er ook een stel dat interesse had, maar zij hebben uiteindelijk voor een pup gekozen.
Luna is zo lief en makkelijk. Loopt aan de riem, is zindelijk, kan alleen zijn, kan met katten, kan met kinderen. Het is echt een ideale hond. 
Nu maar hopen dat er zich een geschikt baasje meldt. En zo niet, dan zit ze lekker bij ons. Vinden wij niet erg en zij zelf ook niet. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten